Tientallen inwoners uit Zeist bezochten actiedag groene daken in Couwenhoven

Communicatie SDZ (MS) 19-11-2021 2055 keer bekeken 0 reacties

Op 6 november vond in de wijk Couwenhoven in Zeist de actiedag voor groene daken plaats. Vele inwoners kwamen op dit groene initiatief af.

Zij konden zich laten bijpraten over de voordelen van een groen dak en welke positieve bijdrage dit heeft op een klimaatbestendig Zeist. 

Wethouder Wouter Catsburg was ook aanwezig op de actiedag: “Groene daken dragen bij aan een klimaatbestendig Zeist. De planten op het dak nemen water op wanneer het regent en verkoelen de omgeving wanneer het heet is. Daarnaast is het huis op een natuurlijke manier geïsoleerd. In de winter is het warmer, in de zomer is het koeler. Ik hoop dat we inwoners op deze actiedag hebben kunnen inspireren en dat zij overstappen op een groen dak”.

Tien bezoekers hebben zich aangemeld voor een gratis constructieberekening om na te gaan of hun dak geschikt is om te vergroenen.

Kijk op www.zeist.nl/klimaatklaar voor meer informatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen