Duurzame doeners delen kennis tijdens netwerkbijeenkomst biodiversiteit

Hans Snel 02-06-2022 5980 keer bekeken 0 reacties

Bijna 20 duurzame doeners op het gebied van biodiversiteit troffen elkaar op 30 mei tijdens de netwerkbijeenkomst biodiversiteit. Zij namen kennis van het gemeentelijk beleid en deelden kennis en ervaringen.

Willy Douma, die deze bijeenkomst samen met de twee pijlercoördinatoren van pijler 3 (natuur en landschap) organiseerde, maakte het onderstaande verslag:

"Op maandag 30 mei 2022 kwamen we met bijna 20 groene duurzame doeners bij elkaar. Samen Duurzaam Zeist had de bij haar bekende initiatieven en organisaties uitgenodigd voor een netwerkbijeenkomst met als verbindend thema biodiversiteit. Van plantenasiel, tot moestuin en van zoemende insecten tot faunapassages. De deelnemers brachten een breed scala aan biodiversiteit gerelateerde ervaringen en interesses mee.

Doel van de avond was om de community rondom dit groene thema te versterken zodat deelnemers van elkaars initiatieven op de hoogte zijn en elkaar kunnen versterken door kennis en ideeën uit te wisselen. Door deelname van de gemeente konden we ook de brug versterken tussen inwoners en ambtenaren.

Het programma bestond – na een energieke kennismaking – uit een presentatie van en gesprek over de Biodiversiteitsvisie door Renate Siekman van de gemeente. De deelnemers wilde duidelijk graag hun kennis en inzichten kwijt en zoeken vaak naar ingangen bij de gemeente. De gemeente gaf aan moeite te hebben om de biodiversiteit te monitoren door beperkte middelen en uren. De vraag aan het eind van het gesprek was welke samenwerking werkt voor beide partijen.

Tijdens de Durf te vragen sessie wilden vijf deelnemers wel een vraag  stellen - een vraag over iets waar ze mee worstelden - en werden verrast door de bereidheid van al die andere deelnemers om met hen mee te denken en zelfs ideeën en contacten te leveren. De deelnemers waren enthousiast en bleven nog zeker een uur napraten."

Was jij niet uitgenodigd voor deze bijeenkomst en wil je er een volgende keer wel bij zijn? Stuur dan een e-mail aan meedoen@samenduurzaamzeist.nl.

 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen