Laatste ronde LEADER subsidie

Communicatie SDZ (JvdB) 06-07-2022 1941 keer bekeken 0 reacties

Wil je nog subsidie aanvragen, wees er dan snel bij! Wil je eerst meer weten over LEADER? Bezoek dan 7 juli de excursie naar het LEADER-project Dorpstuinderij Den Dolder.

Het Europese programma LEADER ondersteunt vernieuwende projecten op het platteland. 2022 is het laatste jaar waarin subsidieaanvragen ingediend kunnen worden binnen het huidige LEADER-programma. Zowel de einddatum als de bodem van de subsidiepot komen in zicht. Doe inspiratie en ervaring op tijdens de LEADER zomer-excursies.

Sinds 2016 hebben ruim 30 projecten aan de oostkant van de provincie Utrecht LEADER-subsidie gekregen. LEADER wil de kennis en ervaringen die zijn opgedaan in deze projecten graag delen. Daarom worden er “LEADER Expedities” georganiseerd: excursies naar LEADER-projecten die in uitvoering zijn of al zijn afgerond. De eerstvolgende Expedities vinden plaats op:

  • Donderdagavond 7 juli: project “Dorpstuinderij Den Dolder” (tuinderij en veelzijdige ontmoetingsplek).
  • Woensdagavond 24 augustus:  project “Lekker Landschap Kromme Rijn” (eetbare landschapselementen) in Langbroek.
  • Maandagavond 5 september: projecten “Zeldert Werkt” (educatieve plek op de boerderij voor kinderen met een zorgvraag) en “Windheeler” (innovatief voertuig dat kan rijden op windkracht) in Hoogland.

Alle Expedities beginnen om 19.30 uur. Tijdens de expeditie laten de initiatiefnemers het project zien, vertellen ze erover en kun je ook meer te weten komen over hoe ze het hebben aangepakt. Een mooie gelegenheid om inspiratie op te doen en om handige tips te krijgen! Tijdens de Expeditie op 7 juli a.s. is het ook mogelijk om kennis te maken met het concept De Buurderij, waarbij je streekproducten uit de buurt kunt bestellen en afhalen.
 

Kijk voor meer informatie over LEADER en over de Expedities op leaderutrechtoost.nl/nieuws. Op deze website is ook meer informatie te vinden over het aanvragen van subsidie.  

 

Afbeelding: Impressie van een eerdere Expeditie LEADER (foto LEADER)

 

0  reacties

Cookie-instellingen