Groene Garagedaken Pedagogenbuurt Zeist afgerond

Communicatie SDZ (JvdB) 11-10-2022 884 keer bekeken 0 reacties

Sinds ruim 4 jaar is de werkgroep Pedagogenbuurt Duurzaam bezig met bewustmaking  van het buurtje (onderdeel van Vollenhove) inzake duurzaamheid in de meest brede zin van het woord.

In eerste instantie hield de werkgroep zich bezig met energieverbruik en –opwekking, maar in de laatste jaren meer met groene activiteiten die dichter bij de buurtbewoners liggen.

Op 28 januari 2022 hebben 2 leden van de werkgroep en een actieve bewoner uit de Pedagogenbuurt afgesproken het in 2021 in gang gezette project “Groene Garagedaken Pedagogenbuurt Zeist” nieuw leven in te blazen. Via een huis-aan-huis flyeractie in de buurt heeft de werkgroep geprobeerd om mensen enthousiast te maken voor “groene garagedaken”. Van de 20 geïnteresseerden hebben uiteindelijk 9 bewoners doorgezet. Op 1 juni heeft Hoogheemraadschap “De Stichtse Rijnlanden“ in  het kader van de regeling “Blauwe bewonersinitiatieven” subsidie  toegekend voor drie lagen lichtgewicht sedum.

 

Waarom deze sedumdaken?

Het is goed voor het milieu (denk daarbij ook aan de uitstoot van fijnstof van de A28, op 100 meter afstand van de buurt), meer biodiversiteit. het ziet er mooi uit, levensduur van het dak wordt verlengd, weinig onderhoud (rotsplantjes), een buurtactiviteit en een behapbare klus (al is het wel zwaar werk..).

Op 1 oktober jl. is het project afgerond: 153 m2  sedum is helemaal gebruikt  (drainagelaag en minerale wol was nog ruimschoots over). Van de 6 aangeleverde pallets was weinig meer over. Zie hier de 'voor' en 'na' foto's. Het resultaat mag er zijn!

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen