Voedselbos in Zeister coalitieakkoord 2022 / 2026

Communicatie SDZ (JvdB) 11-10-2022 924 keer bekeken 0 reacties

'Samen met onze inwoners starten we experimenten om de stadslandbouw/voedselbossen in onze gemeente verder te ontwikkelen' Met deze woorden wordt in het coalitieakkoord 2022 / 2026 onomwonden gesteld dat de gemeente wil experimenteren met voedselbossen en stadslandbouw.


Voor de zomer heeft een eerste kennismaking van de werkgroep 'Bos van Verbinding' met Wethouder Wouter Catsburg plaatsgevonden. Zij hebben hem hun visiedocument kunnen aanbieden en met elkaar gesproken over hun droom voor een groter voedselbos van ten minste een hectare in combinatie met diverse kleinere initiatieven binnen de gemeente Zeist.

Begin september heeft dit eerste gesprek een vervolg gekregen, waar zij een aantal locaties met Gemeente Zeist hebben besproken, waar de interesse lag voor een voedselbos. Onder andere is afgesproken dat de werkgroep al in het beginstadium van het gebiedsontwikkelingsproces rond station Driebergen-Zeist aan desbetreffende projectleider zal worden verbonden als een van de belanghebbende partijen. Voor een aantal andere plekken in Zeist zijn er vervolgacties geformuleerd. De wethouder blijft graag goed geïnformeerd over de ontwikkelingen van de werkgroep en stelde voor om met regelmaat met elkaar in gesprek te blijven gaan. Een uitnodiging waar de werkgroep graag vervolg aan zal geven.

 

Foto: Bloemenpracht op aspergeperceel Natuurplaats Binnenbos.

0  reacties

Cookie-instellingen