Gras wordt IVN Voedelbosje op schoolplein Montessorischool Griffestijen

Communicatie SDZ (JvdB) 13-10-2022 1013 keer bekeken 0 reacties

Het was al even bekend dat er op het schoolplein van de Montessorischool Griffensteijn een IVN Voedselbosje zal worden aangeplant. Ook hier zijn de voorbereidingen in volle gang, zodat 15 november a.s. met de leerlingen van groep 7 de planten ook echt de grond in gaan.

Het IVN Voedselbosje is een echte mini-variant van een voedselbos. Op circa 30 m2 vind je de principes van het voedselbos terug met o.a. de verschillende lagen (bomen, struiken, planten, klimmers ed.), zo min mogelijk verstoring van het bodemleven, een plantschema waarin de soorten zo worden neergezet dat ze elkaar versterken en ga zo maar door. 

Het bijzondere is dat aan het bosje een heel educatief concept is gekoppeld, waarin leerlingen 'plantwachters' worden en ouders of leerkrachten 'voedselboswachters'. De leerlingen volgen de ontwikkeling van een of meerdere soorten in het voedselbos en dragen het na hun jaar in groep 7 weer over aan de volgende klas. De voedselboswachters hebben een coördinerende rol.

Als 'kers op de taart' wordt er ook nog gezocht naar een verbinding met een groter voedselbos in de omgeving, waar leerling van de school op excursie naar toe kunnen gaan. 

Interesse in een IVN voedselbosje op jouw schoolplein? Neem contact op met Joost van Ettekoven (jvettekoven@gmail.com)

0  reacties

Cookie-instellingen