Beperkt aantal cadeaubonnen 75 euro voor woning-eigenaren

Communicatie SDZ (JvdB) 16-11-2022 1098 keer bekeken 0 reacties

Huishoudens in de gemeente Zeist kunnen deze maand een cadeaubon van 75 euro aanvragen voor de aanschaf van kleine energiebesparende artikelen en materialen. Denk aan ledlampen, tochtstrippen, een brievenbusborstel, radiatorfolie of een waterbesparende douchekop.

Vanaf november 2021 was deze cadeaubon beschikbaar voor huurders. Omdat er nog ongeveer 500 cadeaubonnen over zijn, stelt Mijn Groene Huis de bonnen nu ook beschikbaar voor woningeigenaren en roept vooral woningeigenaren die geconfronteerd zijn met een hoge energierekening op om van de actie gebruik te maken. De actie geldt, zolang de voorraad strekt. Vanaf 1 december kunnen geen nieuwe cadeaubonnen meer worden aangevraagd. Voor elk woonadres is slechts één cadeaubon beschikbaar. Na ontvangst hebben bewoners een maand de tijd om de cadeaubon te besteden. De cadeaubon is een initiatief van de gemeente Zeist en Mijn Groene Huis en wordt betaald door het rijk.

 

Kleine maatregelen

Juist nu de energieprijzen de pan uitrijzen, is het belangrijk om energie te besparen. Zo blijft de energierekening nog enigszins betaalbaar. Dat kan met allerlei kleine maatregelen, zoals het vervangen van gloeilampen door ledlampen, het plaatsen van radiatorfolie of een brievenbusborstel en het vervangen van de douchekop door een energiebesparend exemplaar. De artikelen die je hiervoor nodig hebt, kun je aanschaffen met de cadeaubon.

 

Cadeaubon

De cadeaubon van 75 euro kan worden besteed in één van de deelnemende webshops of bij de Gamma of Praxis in Zeist. In plaats hiervan kunnen bewoners ook een deel van het bedrag besteden aan een energie-conciërge. Die neemt materialen mee en helpt bij het bevestigen en installeren. En bewoners die nog helemaal niet weten hoe zij energie kunnen besparen, kunnen een gratis bezoek van een energie-bespaarmaatje aanvragen. Deze zoekt met hen naar bespaarkansen en helpt met het selecteren van de gewenste producten. Die kunnen dan vervolgens bij Gamma, Praxis of in een webshop worden gekocht. Mijn Groene Huis roept vooral woningeigenaren die geconfronteerd zijn met een hoge energierekening op, om van de actie gebruik te maken.

 

Meer informatie en aanvragen

Meer informatie over deze actie is te vinden op bit.ly/cadeaubon-Zeist. Hier kun je ook een energie-conciërge of energie-bespaarmaatje aanvragen. Het aanvragen van een cadeaubon kan via https://regionaalenergieloket.nl/zeist/cadeaubon. Let op: voor ieder huisadres in Zeist is er slechts één cadeaubon van 75 euro beschikbaar. Huishoudens die in 2021 of 2022 eerder aan de actie hebben meegedaan, zijn uitgesloten van deelname.

 

Foto-bijschrift: Wethouder Catsburg knipt radiatorfolie op maat voor achter zijn radiator (foto: Mel Boas).

0  reacties

Cookie-instellingen