Eindwerkzaamheden Voedselbos Vollenhove

Communicatie SDZ (JvdB) 24-11-2022 1521 keer bekeken 0 reacties

Zaterdag 19 november was het dan eindelijk zover dat de eindwerkzaamheden voor een mooi stukje voedselbos in de buurt Vollenhove konden worden gestart. Een kort verslag van Bert Bongaerts.

We hebben vele  bomen en struiken van de Voedselbosrand Vollenhove geplant (onder andere appel- peren- notenbomen, druiven, bessen, rabarber etc.). Moestuinmeester Martin en groenmakelaar Joost hadden al de nodige voorbereidingen getroffen: vele zakken cultura mest, schimmelzakjes, palen ,bomen en struiken stonden om 10.00 uur in de koude, maar zonnige zaterdagochtend te wachten op de vrijwilligers, die uit heel Zeist op dit event waren afgekomen. Meester Martin gaf duidelijke plantinstructies.

Vrijwilligster Griet van Meander Omnium had koffie en thee gezet  (met een koekje)  die tussen het planten gretig werden genuttigd. Om één uur waren de meeste zware werkzaamheden verricht en konden de werkers aan de lunch.  Griet had op vrijdagavond overheerlijke pompoenensoep en groentesoep gemaakt.

Na de lunch werden de bomen en struiken goed aangestampt en de bomen aan de palen bevestigd. Om een uur of twee was het karwei geklaard.  Hulde aan een ieder die meegewerkt heeft.

Ga ook eens een kijkje nemen. Je vind het voedselbos tussen het grote speelveld en het water aan de Dreef!

 

Foto's van Hans:

 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen