Even voorstellen: Fons Pennings

Communicatie SDZ (JvdB) 24-01-2023 1042 keer bekeken 0 reacties

Op de nieuwjaarsborrel stelde hij zich al voor. Fons is de nieuwe Communicatie Manager van Samen Duurzaam Zeist en volgt Hans Snel op. Lees meer over hem en zijn ambities.

Mijn naam is Fons Pennings en ik zorg voor de communicatie van Samen Duurzaam Zeist.

Mijn basis ligt in de journalistiek, waar ik heb geleerd een verhaal te vertellen met pen en papier. Via onder anderen Studio Sport en een hele reeks andere tv-programma’s en eigen videoproducties vertel ik verhalen nu met beeld en geluid.  

Ik ben geboren en getogen Zeistenaar. Mijn binding met Zeist, ook toen ik er niet woonde, bleef in stand via mijn atletiekvereniging AV-Fit. Ik was een enthousiaste, weinig getalenteerde atleet, maar deed allerlei vrijwilligerswerk en was er vijf jaar lang voorzitter.

Mijn betrokkenheid met Zeist nam een vlucht toen ik in 2012 centrummanager in Zeist werd. Als belangenbehartiger van de centrumondernemers maakte ik kennis met de problemen van lokale ondernemers in een middelgrote gemeente. Ik probeerde de winkeliers en horeca te verenigen en de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Daarnaast was ik ook daar verantwoordelijk voor de communicatie, zowel intern als extern. Ook bouwde ik een groot netwerk op, zowel in de politiek, bij maatschappelijk organisaties als het in gemeentehuis.

Bij Samen Duurzaam Zeist ben ik de laatste vier jaar actief in het communicatieteam en maakte ik in opdracht van Hans Snel veel filmpjes. Er zijn inmiddels introductiefilmpjes van zeker twintig duurzame initiatieven.

Tegelijkertijd heb ik twee communicatieplatforms in en over Zeist gemaakt.

Op Wij zijn Zeist vind je filmpjes, uitsluitend over Zeist. Het zijn er veel en daarom is klikken en kijken in een afspeellijst de best aanpak. Dit is de afspeellijst met duurzame onderwerpen. Je vindt er natuurlijk veel duurzame initiatieven van Samen Duurzaam Zeist  

De Zeistenaar is de ‘Nieuwskiosk van Zeist’. De Zeistenaar verzamelt nieuws over Zeist, dat in de reguliere media verschijnt. De berichten zijn terug te vinden via thema’s. Eén daarvan is natuurlijk het thema ‘duurzaam’ 

Vanaf januari mag ik, met Margreet van der Pijl, de communicatie-koers van Samen Duurzaam Zeist bepalen, verder werkend op het gespreide bedje dat Hans Snel en Willy Douma achterlaten. Onze opdracht is om meer mensen te triggeren om deel te nemen aan de al bestaan de duurzame initiatieven en om nieuwe initiatieven op gang te helpen. 

Dat doe ik met plezier, omdat ik het belangrijk vind om te helpen Zeist fijner, schoner en groener te maken.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen