Landelijke Opschoondag in aantocht: wat pakt Zeist op?

Fons Pennings 19-02-2023 761 keer bekeken 0 reacties

Op zaterdag 18 maart vindt de 21e editie van de Landelijke Opschoondag plaats. Ook in Zeist worden bewoners geactiveerd om deel te nemen. Het thema van dit jaar is: ‘Wat pak jij op?’

Hiermee benadrukt initiatiefnemer Nederland Schoon het letterlijk oprapen van zwerfafval op straat en stimuleren zij symbolisch heel Nederland om een actie op te pakken. Dit kan van heel laagdrempelig (door het opruimen van een loszwervende verpakking) tot groots (het organiseren van een opschoonactie met de hele schoolklas). 

“Alle beetjes helpen en vele handen zorgen ervoor dat we samen in één dag in heel Nederland opschonen. Ik roep alle Utrechters op om in actie te komen!”, aldus Ingrid Goethart, directeur Nederland Schoon. Nieuw dit jaar is de ‘ik doe mee’-button op de website van Nederland Schoon waar deelnemers met één druk op de knop kunnen aangeven dat ze meedoen. Daarnaast worden zij op gemakkelijke wijze gestimuleerd een bijbehorende actie aan te maken zodat ook anderen kunnen aanhaken. Afgelopen jaar deden bijna 50.000 mensen mee aan de Landelijke Opschoondag. 

Voor meer informatie zie: www.nederlandschoon.nl  

0  reacties

Cookie-instellingen