Duurzaam Café maart over tuinvogels

Fons Pennings 23-02-2023 697 keer bekeken 0 reacties

Wil je meer weten over tuinvogels en hoe je ze het naar de zin kan maken in jouw tuin? Kom naar het Duurzaam cafe op 15 maart in de bieb!

Heb je ook meegedaan met de Nationale tuinvogeltelling in januari van de Vogelbescherming? Dan kwam je er misschien wel achter dat je meer vogels of meer soorten in je tuin hebt dan je altijd gedacht hebt. Maar hoe heten deze vogels eigenlijk? Wat eten ze? Hoe leven ze? En hoe kun je ervoor zorgen dat ze graag in je tuin verblijven, eten of nestjes bouwen? Suzanne van der Marel neemt je in het Duurzaam cafe van maart mee in de wondere wereld van de tuinvogels.

Suzanne woont in Zeist en heeft als hobby vogelen. Ze is vaak te vinden in allerlei vogelgebieden met een verrekijker. Ze is docent bij de vogelcursus voor gevorderden van de KNNV en begeleidt een aantal excursies. Ze is gefascineerd door de tuinvogels die ze in haar tuin ziet en vertelt daar graag over.

Er komt tijdens haar verhaal wat algemene kennis langs over de meest voorkomende tuinvogels, waarna ze meer vertelt over hoe je het vogels in jouw tuin zoveel mogelijk naar de zin kunt maken. En dat is nodig, want een aantal tuinvogels gaat in Nederland hard achteruit; vanwege verstening en verdroging van de Nederlandse tuinen, vinden vogels steeds minder voedsel en nestgelegenheid. Gelukkig kun jij ze helpen! Wil je weten hoe?

Kom langs bij het Duurzaam cafe in maart en hoor er meer over.
Bibliotheek Idea - Markt 1 - 20:00 - 21:30 uur

0  reacties

Cookie-instellingen