Gratis hulp bij energiebesparing voor mensen met geldzorgen

Fons Pennings 18-04-2023 845 keer bekeken 0 reacties

Mijn Groene Huis lanceert Energiemaatje, een initiatief dat gratis hulp biedt bij energiebesparing aan mensen die hun energierekening niet of nauwelijks kunnen betalen.

Een Energiemaatje is een vrijwillige buurtgenoot die helemaal thuis is op het gebied van energie en energie besparen. Het Energiemaatje helpt bij het verkrijgen van inzicht in het energieverbruik en het besparen van energie. Bijvoorbeeld door het zuiniger afstellen van de verwarming, het installeren van energiebesparende lampen en het dichten van tochtgaten. 

FLINKE BESPARING
Eerdere deelnemers aan een proef met Energiemaatje bespaarden 10 tot 35% energie, wat leidt tot honderden euro’s besparing per jaar. Mijn Groene Huis is hét energieloket in Zeist en ontvangt subsidie van de gemeente.

HUISBEZOEKEN
Een Energiemaatje biedt hulp in de vorm van één tot vier huisbezoeken. Tijdens deze bezoeken gaat het Energiemaatje met de bewoners op zoek naar energiebesparingskansen. Als het nodig is komt er een Energieklusser langs om te helpen bij het aanbrengen van de gratis energiebesparende materialen. En als bewoners de Nederlandse taal niet spreken, gaat Mijn Groene Huis op zoek naar een vrijwilliger tolk.

OVERLEG MET VERHUURDER
Bewoners van een huurhuis kunnen zelf hun isolatie niet verbeteren. Toch kijkt het Energiemaatje ook hiernaar. Deze verbeteringen vraagt Mijn Groene Huis, in overleg met de huurder, vervolgens aan bij de verhuurder van de woning.
Aanmelden voor Energiemaatje kan via het formulier op www.omlaagdiemeter.nu/energiemaatje of door te bellen naar 030 369 00 51 (graag een voicemailbericht met naam en telefoonnummer inspreken).
Met Energiemaatje bespaar je niet alleen op de energierekening, maar draag je ook bij aan een duurzame toekomst. Mijn Groene Huis moedigt iedereen met zorgen over zijn energierekening aan om zich aan te melden

0  reacties

Cookie-instellingen