Hulp gezocht bij plaatsen moestuinbakken Pedagogenbuurt

Bas Duijkers 09-05-2023 1065 keer bekeken 0 reacties

In de Pedagogenbuurt worden moestuinbakken geplaatst door de wijkbewoners. Ze worden beplant met inheemse (eetbare) bloemen en planten. Ook komt er een bijenhotel. De Bewonersvereniging zoekt buurtgenoten die willen helpen bij het plaatsen en onderhouden van bestaande en nieuwe bakken.

Van 3 naar 7 naar ...

In de Pedagogenbuurt is in april 2022 gestart met drie moestuinbakken. In mei 2023 staan er al 7! En er is behoefte aan meer. De Bewonersvereniging zoekt buurtbewoners die willen helpen met deze moestuinbakken.

Inheems plantgoed

In de bakken komen eetbare groenten en fruit. Verder is het de wens de (gemeente-) grond eromheen te beplanten met inheemse bloemen en planten. Ook komt er een insectenhotel en is het plan om een kastje te maken om geoogste producten te kunnen delen met de buurt. 

Met de bakken wil de Bewonersvereniging samenhorigheid en gemeenschapszin te bevorderen. Daarnaast onstaat er zo voor de kinderrijke buurt een stukje (pedagogische) stadslandbouw te ontwikkelen.

Waar staan de bakken?

De huidige bakken staan:

  • Comeniuslaan ter hoogte van nr 61. 
  • Doorsteek Comeniuslaan 35/37 naar Jan Ligthartplein. 
  • Naast Fröbellaan 24.
  • Naast Fröbellaan 48.

Meehelpen?

Wil je ook de mogelijkheden bekijken voor een moestuinbak op een stuk gemeentegrond bij jou in de buurt, wil je graag helpen met de bakken op de Fröbellaan, of wil je meer informatie? Neem contact op via info@pedagogenbuurtduurzaam.nl

Meer informatie over de bewonersvereniging:  https://pedagogenbuurtzeist.nl/

0  reacties

Cookie-instellingen