Griftbosje wint de wedstrijd “vergroening” uitgeschreven door Groei & Bloei Zeist

Bas Duijkers 18-06-2023 837 keer bekeken 0 reacties

Groei & Bloei Zeist organiseerde dit jaar de eerste keer de "Vergroeningswedstrijd". Het Griftbosje heeft de eerste prijs in de wacht gesleept: een bedrag van € 450 voor het beheer en onderhoud van dit unieke bosje. ’t Griftbosje voldeed het beste aan het punten "openbaarheid" en "toegankelijkheid"

Uitgewerkt plan
Stichting het Griftbosje had voor de wedstrijd een uitgewerkt plan ingeleverd voor verdere vergroening van jet bosje van de vergroting van de biodiversiteit.
De grindputten, waar het water van de beekloop in uitkomt, zijn verzadigd met bladeren, zand en houtsnippers. Mede daardoor zakt het water slecht weg. Binnenkort worden deze putten voorzien van nieuw grind.
Het plan is om het oude grind te gaan hergebruiken voor een rotstuintje in de hoek van het Griftbosje aan de Griffensteijnselaan. Rotsplantjes trekken weer andere soorten insecten aan en zo werken we mee aan het vergroten van de biodiversiteit. Net als elders in het Griftbosje zal ook hierbij een informatie bord komen te staan.

Beoordeling tijdens een locatiebezoek
Ilse Kuiper van Groei & Bloei Zeist kwam het plan ter plekke bekijken en beoordelen. Op dezelfde manier zijn ook de overige inzendingen bekeken door Ilse en de wedstrijd commissie.
Maandag 12 juni kreeg de stichting de positieve uitslag. Ellen Teunissen, vrijwilliger bij 't Griftbosje: "Wij zijn super blij dat we ons plan kunnen realiseren met de gewonnen prijs! Het is echt een (financiële) steun in de rug en mooie erkenning van ons werk!"

Meer lezen

bron: Stichting 't Griftbosje

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen