Precious Plastic workshop een succes

Bas Duijkers 20-06-2023 1171 keer bekeken 0 reacties

Plastic is geen afval, maar een kostbare grondstof waar je nieuwe dingen van kunt maken. Precious Plastic versnippert plastic en maakt er nieuwe producten van in hun werkplaats bij Kringloopwinkel Zeist. Ze geven zo de boodschap door dat plastic waardevol en herbruikbaar is.

Workshop
Precious Plastic heeft een ochtendvullende workshop ‘plastic als waardevolle grondstof’ ontwikkeld. Op 9 juni werd de eerste workshop gegeven voor 28 leerlingen van groep 7 en 8 van Montessorischool Griffensteijn.
De kinderen volgenden - begeleid door ouders en vrijwilligers - in kleine groepjes 5 activiteiten die de kinderen lieten nadenken over de circulariteit, hergebruik van plastic en recycling. Ook was er een demo van de machines die gebouwd zijn om het plastic te kunnen hergebruiken. De workshop werd afgesloten met een knutselactiviteit.

Kringloopwinkel Zeist
De workshop vond plaats in de Kringloopwinkel aan de Johannes Postlaan, waar de kinderen en begeleiders ook een kijkje achter de schermen van de Kringloopwinkel mochten nemen. Dit alleen al was een indrukwekkende ervaring. Deze pilot vraagt om een vervolg!

Help je mee?
Precious Plastic wil de workshop vaker geven. Help je mee? Ze zoeken nog vrijwilligers die 1 of 2 dagdelen per jaar het leuk vinden om te helpen met het begeleiden van de activiteiten. Je kunt hiervoor contact opnemen met Charlotte Post, tel 06-14535176.

Zelf de workshop volgen?
Neem dan contact op met Annemarieke Holland van De Boswerf op 088-022 5006

0  reacties

Cookie-instellingen