Maak kans op €450 voor vergroening in Zeist

Redactie Samen Duurzaam Zeist 20-02-2024 315 keer bekeken 0 reacties

Vind jij dat jouw buurt wel wat meer planten kan gebruiken?  Of heb je zin om - samen met je buren - een moestuintje aan te leggen? Dien jouw idee dan in bij de Wedstrijd Vergroening en wie weet win €450 om je idee uit te voeren.

Beeld: Ellen Teunissen

Het indienen van ideeën gaat om 1 maart 2024 van start. Je hebt tot uiterlijk 1 juni 2024 om je voorstel in te dienen. Maar waar moet je idee precies aan voldoen? En wat houdt vergroening eigenlijk in?

Wedstrijd Vergroening

De Wedstrijd Vergroening heeft als doel lokale vergroeningsinitiatieven binnen de gemeentegrenzen van Zeist te ondersteunen. Vorig jaar won het Griftbosje met hun plan om een speelbeek te maken en om de grindputten te verversen. Het Griftbosje is daarmee weer een veilige en educatieve plek geworden én een populaire trekpleister voor jonge kinderen uit de weide omgeving.

 

Vergroeningsinitiatieven

De initiators zijn bij voorkeur particulier (of er is sprake van een kleinschalige (buurt) organisatie). Het voorstel moet geschikt zijn voor een brede doelgroep en moet oog hebben voor de buurt. Denk bijvoorbeeld aan boomspiegels, het in gebruik nemen van een ongebruikt stukje grond of een moestuintje voor breed gebruik.

 

Biodiversiteit

Het initiatief moet niet alleen geschikt zijn voor een brede doelgroep, maar bij voorkeur ook bijdragen aan de biodiversiteit. Denk ook aan drachtplanten voor insecten of planten die het vogelleven gunstig beinvloeden door bijvoorbeeld besvorming of het bieden van nestgelegenheid. 

 

De jury

De jury bestaat uit drie personen, waaronder de secretaris van Groei en Bloei afdeling Zeist, en de winnaar van vorig jaar. Die ontvangen graag een uitgewerkt voorstel met een begroting. Geef in je voorstel aan hoeveel er is begroot aan tuinaarde, aan planten en aan ander materiaal.

 

Meer weten

Stuur je voorstel uiterlijk 1 juni 2024 in via secretariaatgroeizeist22@gmail.com. Ook vragen over de Wedstrijd Vergroening kunnen naar dit mailadres gestuurd worden.

Tekst: Redactie Samen Duurzaam Zeist & Wedstrijd Vergroening
Beeld: Ellen Teunissen

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen