Mijn Groene Huis is verhuisd!

Redactie Samen Duurzaam Zeist 26-03-2024 301 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 26 maart kunnen inwoners van Zeist zich nog beter laten helpen bij het verduurzamen van hun woning. Vanaf die dag zijn zij welkom in het nieuwe Energiecentrum aan de Slotlaan 279 in Zeist. Behalve voor informatie en gratis onafhankelijk advies kunnen inwoners er ook terecht voor een demonstrat

Denk hierbij aan isolatiemateriaal, ventilatiesystemen en warmtepompen. Mijn Groene Huis is hiervoor een samenwerking aangegaan met Grijs naar Groen, voorheen gevestigd in Houten. Het nieuwe Energiecentrum is, net als het vorige Energiecentrum, van dinsdag tot en met zaterdag elke middag geopend.

 

Omlaag die meter

Mijn Groene Huis is sinds 2016 het onafhankelijke informatiepunt voor inwoners van de gemeente Zeist over energiezuinig wonen en duurzaam opwekken. Sinds 2019 is het gehuisvest aan de Slotlaan 300 en is ook Mijn Groene Bedrijf er actief. En recent zijn hieraan ook Mijn Groene VvE en Mijn Groene Monument toegevoegd. De overkoepelende Stichting Energie Zeist werkt met een klein team professionals en zo’n zeventig vrijwilligers.
Op de nieuwe locatie krijgt Mijn Groene Huis betere faciliteiten voor het ontvangen en rondleiden van bewoners. Ook huurders komen aan hun trekken, in de hoek ‘Omlaag die Meter’, met diverse kleine maatregelen en tips over nieuwe gewoontes. De vrijwilligers van Mijn Groene Huis zijn van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur aanwezig op het Energiecentrum en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Stichting Energie Zeist wordt gesubsidieerd door de gemeente Zeist.

 

Zichtbaarheid

Grijs naar Groen verwacht op de nieuwe locatie in het centrum van Zeist een betere zichtbaarheid en meer aanloop van winkelend publiek. Initiatiefnemer en drijvende kracht Kees Bakels: ,,De Slotlaan in Zeist is voor veel inwoners goed bereikbaar en een bezoek is nu goed te combineren met andere winkelbezoeken.”

Grijs naar Groen voert in het Energiecentrum gratis en onafhankelijk technische adviesgesprekken met inwoners over het energiezuinig maken van hun woning, het zelf opwekken van energie en het afscheid nemen van aardgas. Hiervoor krijgt Grijs naar Groen subsidie van de gemeenten Bunnik, Houten, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede én Zeist. Grijs naar Groen bedient dus inwoners van al deze gemeenten en is op vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur aanwezig op het Energiecentrum.

Kijk voor meer informatie de websites van Grijs naar Groen en Mijn Groene Huis.

 

Zeist Gaat Het Dak Op

Wist je overigens al dat je via Mijn Groene Huis mee kunt doen aan een collectieve inkoopactie voor groene daken? Zeist gaat het dak op! Met deze actie proberen we 100 daken in Zeist te vergroenen. Doe je mee?

 

Tekst: Mijn Groene Huis
Beeld: Hans Snel

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen