Opening Wilde Bijen Expeditie

Redactie Samen Duurzaam Zeist 16-06-2024 68 keer bekeken 0 reacties

Kom je ook naar de feestelijke opening van de Wilde Bijen Expeditie op De Boswerf op zondag 24 juni?

Het mysterie van de wilde bij: een expeditie waarb­ij omgeving, wilde b­ijen en voedsel centraal staan. Waarom is die bij­ zo belangrij­k voor mij­ en de biodiversiteit?

De Hommelkoningin in het Hommelnest
Leren wordt pas echt leuk als je op avontuur gaat, als je actief gaat ontdekken, denken en meedoen. Daarom neemt de hommelkoningin jullie mee op een onvergetelijke ontdekkingsreis. De hommelkoningin heet jullie welkom in het Hommelnest. Hier test ze jullie kennis en fysieke gestel. Jullie gaan de koningin namelijk helpen om zoveel mogelijk stuifmeel te verzamelen. Maar die krijg je natuurlijk niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen. Gewapend met een expeditie-tas vliegen jullie, als hommels, uit in groepjes, op zoek naar de zes beleefpunten. De routekaart helpt je op weg. Zet je innerlijke kompas aan en het avontuur kan beginnen.

Opening van de Wilde Bijen Expeditie op zondag 23 juni. Kom je ook?

Beleefpunten met leuke opdrachten
Bij ieder beleefpunt horen uitdagende opdrachten die jou steeds iets nieuws leren over het leven van de wilde bij. Waar wonen ze, wat vinden ze lekker en welke soorten zijn er. O ja, wist jij bijvoorbeeld dat er van de 365 bijensoorten in Nederland maar eentje honing maakt?! Voor iedere goed uitgevoerde opdracht krijg je stuifmeelpunten. Als je alle opdrachten hebt gedaan, vlieg je snel terug naar het hommelnest om jullie stuifmeel in te leveren.

Het bij-effect
“Maar hé, wat gebeurt daar?” Terwijl je stuifmeel inlevert ontdek je het bij-e­ffect. Door bestuiving ontstaat ons voedsel! Die wilde bijen zorgen dus voor ons voedsel, maar ook voor dat van vele andere dieren. En voor de planten, bomen en bloemen om ons heen staan deze kleine helden aan het begin van het leven. Het zijn echte levensstichters, ze zijn het zoemende hart van de natuur.

Opening van de Wilde Bijen Expeditie
Op zondag 23 juni om 14:00 uur wordt dit nieuwe onderdeel van De Boswerf feestelijk geopend door wethouder Wouter Catsburg. Na de opening kun je de expeditie uitproberen en ook zaadbommetjes maken en op de foto met de hommelkoningin.

0  reacties

Cookie-instellingen