Circulair inkopen

Of er nu een Klimaatakkoord komt of niet: burgers en bedrijven moet aan de gang met het klimaat. Daarom subsidieert Samen Duurzaam Zeist (onderdeel van de Gemeente Zeist) bedrijven uit Zeist die deelnemen aan de Pilot ‘Circulair Inkopen’. De Pilot is bedoeld voor bedrijven die hun eerste stappen op weg naar de circulaire economie willen zetten en hierbij begeleiding en ondersteuning willen krijgen. 

‘Circulair Inkopen’ en ‘Circulair ondernemen’ zijn onderwerpen die voor bedrijven van steeds groter belang worden. Inkopende organisaties – zoals het Rijk, Provincies en Gemeenten – vinden het belangrijk als u laat zien dat u maatschappelijk verantwoord en milieubewust onderneemt.  Ook de consument laat bij de aanschaf van producten deze aspecten steeds zwaarder meewegen. En ten slotte circulair inkopen draagt bij aan de oplossing voor het klimaatprobleem.

De Gemeente Zeist wil graag in samenwerking met het lokale bedrijfsleven werken aan een duurzame economie. Deze Pilot draagt daaraan bij. Om die reden zal de Gemeente Zeist de helft van de kosten van deze Pilot voor haar rekening nemen. De andere helft wordt door de deelnemende bedrijven betaald. Bedrijven krijgen gedurende 6 maanden begeleiding om een start te maken met Circulair Inkopen, afgestemd op hun bedrijf, hun markt en hun ambitieniveau.

Afbeeldingsresultaat voor circulair inkopen

Wil je actief mee denken over Circulair Inkopen? Meld je aan
 

We zijn op zoek naar: 

  • Bedrijven in Zeist die graag willen meedoen met de Pilot Circulair Inkopen. 
Cookie-instellingen