Duurzaamheid op scholen - samen handen en voeten geven

Duurzaamheid op school – samen handen en voeten geven

Aandacht voor duurzaamheid en het stimuleren van duurzaam gedrag is op bijna alle scholen actueel. Samen Duurzaam Zeist speelt graag een rol bij het ‘handen en voeten geven’ hieraan.

Wil je als school, als leerkracht, leerling of ouder betrokken zijn bij Samen Duurzaam Zeist? Of gebruik maken van het netwerk? Dat kan!

Voor betrokkkenen bij het VO organiseren we op 19 februari 2020 een inspiratie & netwerkmiddag. Leidinggevenden, docenten en scholieren zijn van  harte welkom. 

Voor scholen algemeen

Hoe vertaal je schoolbeleid naar praktische projecten en lokale activiteiten? Vanuit Samen Duurzaam Zeist zijn er volop mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan plannen voor het vergroenen van het schoolplein, afkoppelen van regenwater of afvalvermindering. Dit zijn mooie voorbeelden hoe je kunt werken aan een duurzamere school.

Voor leerkrachten

Zoek je naar een praktische invulling van een project, waarbij de leerlingen actief aan de slag gaan? Denk aan thema’s als groen in de buurt; duurzame energie, een gezonde schoolomgeving, gezond eten, of zelf composteren op school.

Afhankelijk van de vraag kijken we of we het project kunnen koppelen aan een van de projecten van Samen Duurzaam Zeist.

Voor leerlingen basisonderwijs

Informatie en materialen voor een werkstuk of spreekbeurt over een groen of duurzaam onderwerp zijn beschikbaar bij De Boswerf. Materialen kunnen geleend worden. Daarnaast biedt De Boswerf een uitgebreid onderwijsaanbod aan.

Voor leerlingen voortgezet onderwijs

Ben je voor een (profiel-) werkstuk over duurzaamheid op zoek naar een (Zeister) onderwerp en/of informatie?

Voor ouders/inwoners

Ben je actief op de school van je kinderen en heb je een idee om de school te verduurzamen? Of biedt je werk en/of je passie mogelijkheden voor een workshop of excursie? En wil je advies hoe hiermee aan de slag te gaan? Benader ons om mogelijkheden te bespreken.

Vragen rondom scholen en Samen Duurzaam Zeist :

Annemarieke Holland, Makelaar Samen Duurzaam Zeist en scholen, tel. 088-0225006

 

Vragen rondom onderwijsaanbod en materialen uitleen:

Judith Stoker, Medewerker educatie De Boswerf, tel. 088-0225083

 

Cookie-instellingen