Duurzame Ideeën Challenge

Jongeren hebben soms ideeën waar wij als volwassenen niet aan gedacht hebben. En door zelf oplossingen te bedenken, zal de intrinsieke motivatie ook nog eens groter zijn. Daarom is de Duurzame ideeën challenge voor basisscholen uit de gemeente Zeist opgezet.

Zes scholen uit de gemeente Zeist hebben mee gedaan: CBS Nije-Kroost, C.P. van Leersumschool, OJS Het Spoor, OBS Op Dreef, OBS Pirapoleon en de Zeister Schoolvereeniging. Dit zijn in totaal 11 groepen van groep 6 t/m 8.

Elke groep heeft 3 workshops met informatie, brainstormsessies en het verbeelden van hun idee gekregen. Daarna presenteerden zij hun ideeën op school aan de overige leerlingen en/of ouders om hun te inspireren.

Op woensdagmiddag 6 november 2019 zijn de beste 3 ideeën van elke school gepresenteerd tijdens de Finale. We waren te gast bij het Openbaar Lyceum Zeist.

 

Tijdens de schoolpresentaties en de finale konden alle geïnteresseerden stemmen én aangeven als zij een initiatief willen omarmen.

Winnaars, foto's en info over de finale? Klik hier.

Wilt u op de hoogte blijven van het vervolg van deze ideeën? Geïnspireerd worden door deze jongeren? Volg Samen Duurzaam Zeist op Facebook of Twitter. En/of meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Voor specifieke vragen kunt u contact leggen met Karin van Zwetselaar, de initiatiefnemer en organisator van dit project. Ook als je als school interesse hebt voor de challenge van 2020.

 

 

Cookie-instellingen