Precious Plastic

 

 

Plastic als kostbare grondstof

Plastic is geen afval, maar een kostbare grondstof waar je nieuwe dingen van kunt maken. Het verspreiden van deze boodschap en samen aan de slag gaan met gerecycled plastic in een werkplaats, is het doel van ons Precious Plastic initiatief. Een team van handige en gemotiveerde mannen werkt samen met initiatiefnemers Ellie en Charlotte aan het bouwen van de benodige machines. 

In de te realiseren werkplaats staan machines waar iedereen op een eenvoudige manier kan experimenteren met (zijn eigen) ingezamelde plastic materialen. Tot die tijd organiseren we op verschillende plekken in Zeist demonstraties met onze mobiele schredder en beginnen we met het inzamelen van de benodigde plastic grondstoffen.

Het uiteindelijke doel is dat er een gemeenschap ontstaat van enthousiastelingen die met elkaar willen onderzoeken en ontdekken hoe we lokaal de plastic berg terug kunnen brengen. Hieroe werken we samen met andere recycle en plastic initiatieven zoals Zeist plastic vrij en het Zwerfafvalteam. Precious Plastic is een wereldwijd initiatief die kennis en kunde rondom dit onderwerp gratis online ter beschikking stelt.

Meer info over precious plastic is te vinden op de site van de community precious plastic.

 

Cookie-instellingen