't Griftbosje


 

Op de hoek van de Griffensteijnselaan en de Ridderschapslaan ligt 't Griftbosje. Een groep omwonenden heeft in overleg met Gemeente Zeist het beheer van deze plek op zich genomen.

Het terrein ligt naast Speeltuin Griffensteijn en was overwoekerd met onkruid. Het lag ook vol met hondenuitwerpselen, niet echt fris voor de spelende jeugd.

Platform Stadslandbouw heeft betrokkenen uit de buurt, die iets met het terrein wilden, bij elkaar gebracht. Hieruit is een burgerinitiatief ontstaan om het verwaarloosde groen aan te pakken met de bedoeling om de biodiversiteit van deze plek te verhogen en het bosje prettig te maken om er te verblijven.

Augustus 2017 is begonnen met een grote schoonmaak en veel snoeiwerk. Omdat de oorspronkelijke ingang tussen de hondenuitlaatstrook lag, is de entree verplaatst naar de Griffensteijnselaan. De oude ingang is dichtgemaakt met een takkenril. Hier kunnen kleine dieren een schuilplaats vinden. Met goedkeuring van de gemeente, financiële steun van diverse fondsen en de fysieke hulp van scholieren in het kader van NL-Doet is ‘t Griftbosje leefbaar gemaakt. Er is een bloemenstrook, insectenhotel, prieeltje en een podium (erfenis vanuit de Allegrotuin) gerealiseerd. Verder zijn er fruitbomen gepoot en planten afkomstig uit de Allegrotuin en landgoed Oostbroek geadopteerd. Kroon op het werk is de speelbeek die begin oktober 2019 is aangelegd.

Regelmatig worden er werkacties gepland waarop activiteiten als maaien, snoeien, planten van fruitbomen en timmerwerkzaamheden plaatsvinden. Maandelijks is er een overleg van de omwonenden over de ontwikkelingen in ‘t Griftbosje.

Kijk voor actuele informatie op onze Facebookpagina.

Ben je nieuwsgierig en zou je wel graag mee willen doen? Neem dan contact op met de Groene
Makelaar (06-15542042) of mail ons.

Cookie-instellingen