Zeister Knoop

De lokale -circulaire- munt heeft een naam: De Zeister Knoop!

De Zeister Knoop is een circulaire munt: hij blijft in Zeist circuleren. 

In deze tijd is een vitalere, gezonde en duurzame Zeister economie belangrijk en die maken we samen. Met de Zeister Knoop werken meer lokale ondernemers samen en hebben de bestedingen van jou als consument meer impact. 

Lokaal voor lokaal

Lokaal voor lokaal. En jouw besteding blijft lokaal, onder duurzame ondernemers circuleren. Telkens weer. Zo maakt jouw besteding blijvend impact. In de praktijk blijkt dat een besteding 7-10x rond gaat in één jaar. Als het je lukt om 10% van jouw ontvangsten in Zeister Knopen  te besteden, heeft dat een impact tot wel het hele bedrag dat je ontvangt. En het jaar erop blijft dat doorgaan. Zo heeft de bijdrage vanuit de gemeente dubbel impact. 

Medio april 2020 zijn er zo’n 35 bedrijven aangesloten. In deze tijden kunnen de lokale bedrijven wel extra support gebruiken. Zo nadenken over lokaal ondernemen helpt extra.

Deelnemende ondernemers onderschrijven een intentieverklaring, waarin ze aangeven op duurzame, zorgzame wijze om te gaan met mensen, de planeet/het milieu en vooruitgang. Ondernemers staan dan ook open voor opbouwende opmerkingen vanuit de samenleving om de beweging naar een duurzamer Zeist samen in te zetten. Deelnemende bedrijven omarmen het credo "Circulair geld verbindt". 

Via het platform van Circuit Nederland worden alle betalingen digitaal verwerkt. 

Meer weten over de Zeister Knoop of deelnemen? Kijk op onze site

De eerste 50 ondernemers en de eerste 250 consumenten kunnen zonder kosten deelnemen; zij krijgen het inschrijfgeld van het eerste jaar teruggestort in Zeister Knopen. 

Overigens kun je Je knopen ook gebruiken voor aankopen bij deelnemers aan de Utrechtse euro, een vergelijkbare circulaire munt .Jouw knopen gaan dan wel Zeist uit maar blijven in de regio.

Wil je actief mee denken over de Zeister Knoop? Meld je aan!

 

 

Cookie-instellingen