Zeist-Zilver (1)

Dit is deel 1 van kunstwerk Zeist-Zilver van kunstenaar Sanja Medic, op het pleintje bij de Huydecoperweg.

Toelichting kunstwerk

Het werk is een eerbetoon aan het lokale vakmanschap en ondernemerschap, geïnspireerd door de traditie van de zilverindustrie die de identiteit van Zeist en haar ontwikkeling symboliseert. 

Het kunstwerk bestaat uit 2 delen. Dit deel, vier zitelementen, is afgeleid van stempels uit bestekproductie, die het cruciale belang van het maakproces benadrukken.

Het werk/de locatie wordt verrijkt met een granieten plateau, geïnspireerd op de esthetiek van de tafelaankleding uit het Gero-bestek tijdperk, met een damasten tafelkleed. 

Materiaal  

De zitelementen worden uitgevoerd in natuursteen. Het plateau is van graniet. 

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

Anoniem

20-04-24 om 8:46

Ik zou hiervoor gaan namelijk ook weer een zitplaats  alhoewel ik het wel puur geldverspilling vindt om kunstwerken te plaatsen terwijl er zoveel  veranderd kan worden in het centrum 

Inwoner Zeist

20-04-24 om 8:01

Wanneer gaat de lagere overheid (gemeenten), rijksoverheid ten rade bij zichzelf? De prijzen zijn gestegen: voedsel, energie, huisvesting, verzekering enz., enz. 
Stort het belastinggeld terug naar de rekening van inwoners. Inwoners zijn zelfstandig en kunnen hun verantwoordelijk aan om prioriteiten te stellen.

Het is niet de tijd om zg kunstwerken aan te schaffen

Martine

13-04-24 om 14:10

Leuk dat het ook als zitplek gebruikt kan worden. Het kunstwerk hond en man op de hogeweg heeft echt een verbindende functie, dat maakt kunst van toegevoegde. 

Stem

11-04-24 om 20:52

Vergeleken met de rest is dit prima. Kan je ook op zitten indien nodig. 

lia

11-04-24 om 10:43

Vind het mooi dat bestek (wat in Zeist gemaakt word?werd) als kunst word gebruikt, alleen ben niet zo weg van de manier waarop..  Ander materiaal zou mooier zijn..  Dit doet mij ook aan rouw denken.

lb

11-04-24 om 9:10

Niet mooi

Inwoner Zeist

10-04-24 om 19:45

Liever meer planten dan al die rommel. Kost waarschijnlijk ook minder zodat er meer geld beschikbaar is voor het opknappen van verlopen wijken.

Robin

03-04-24 om 12:57

Geef het geld toch alsjeblieft aan zinvoller zaken uit. Zolang er een voedselbank nodig is...

Anoniem

02-04-24 om 12:00

Pracht achtergrondgedachte. Voor blinden en slechtzienden wel belangrijk om er niet tegenaan te lopen.

Wagenaar

29-03-24 om 13:44

Heel mooi voor die plek.

Wagenaar

29-03-24 om 13:33

Mooi idee en mooie vorm. Plateau te groot in relatie met kunstwerk. Kunstwerk mag wat groter in hoogte. Geen fontein. Bespaart water en energie. Jongelui kunnen wel eens voor de lol een pak wasmiddel in de fontein gooien. In plaats van fontein wellicht ledlampjes die in de boom schijne

Cookie-instellingen