Kunst aan de Slotlaan

Op 2 plekken aan de Slotlaan gaan we kunstwerken plaatsen. Het gaat om de pleintjes bij de kruising van de Slotlaan met de Woudenbergseweg en met de Huydecoperweg. Hiervoor hebben drie kunstenaars elk twee schetsontwerpen gemaakt, die elk een verhaal vertellen.

We hebben inwoners en ondernemers gevraagd welk schetsontwerp hun voorkeur heeft. Op 24 april hebben we die uitkomsten gedeeld met de kunstadviescommissie. Er is gekozen om verder te gaan met kunstenares Marjet Wessels Boer.

Proces

Woensdag 27 maart zijn ondernemers en omwonenden van de Slotlaan en geïnteresseerde inwoners uit Zeist tijdens een inloopavond geïnformeerd over de kunstwerken aan de Slotlaan. Per schetsontwerp werd een toelichting gegeven door de kunst adviescommissie. Inwoners konden per schetsontwerp vragen stellen en feedback geven.

Vanaf woensdag 27 maart tot en met woensdag 24 april kon u via deze website online uw mening geven over de kunstwerken. Daarna zijn alle op- en aanmerkingen meegenomen in de uiteindelijke keuze voor één van de drie kunstenaars.

Keuze winnende ontwerp

De voorkeur van iedereen die zijn of haar mening heeft gedeeld én de projectgroep gingen naar het schetsontwerp 'Slotstuk' van kunstenares Marjet Wessels Boer. Zij heeft dan ook de opdracht gekregen om van het schetsontwerp een definitief ontwerp te maken.

Dit is deel 1 van kunstwerk Slotstuk, op het pleintje bij de Huydecoperweg.
Dit is deel 2 van kunstwerk Slotstuk, op het pleintje bij de Woudenbergseweg.
 

De opmerkingen die u heeft meegegeven, zijn voor de kunstenaar waardevol. Deze worden zorgvuldig bekeken en waar mogelijk verwerkt in het uiteindelijke ontwerp.

Definitief ontwerp en onthulling kunstwerk

Vanaf september zal de kunstenares de schetsontwerpen om gaan zetten naar definitieve ontwerpen. Als dit volgens planning gaat, dan zijn de definitieve ontwerpen aan het einde van het jaar klaar.

Vervolgens gaan we aan de slag met het laten maken van het kunstwerk en het aanvragen van de vergunningen. Het doel is om de kunstwerken medio 2025 te plaatsen en te onthullen. Uiteraard wordt u hierover op tijd geïnformeerd. 

Locaties kunstwerken

pleintje bij kruising met de Huydecoperweg
pleintje bij de kruising met de Woudenbergseweg
 
 
 

Meer informatie

Heeft u vragen over dit project, neemt u dan contact met ons op.

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.
Cookie-instellingen