Zeist-Zilver (2)

Dit is deel 2 van kunstwerk Zeist-Zilver van kunstenaar Sanja Medic, op het pleintje bij de Woudenbergseweg.

Toelichting kunstwerk

Het werk is een eerbetoon aan het lokale vakmanschap en ondernemerschap, geïnspireerd door de traditie van de zilverindustrie die de identiteit van Zeist en haar ontwikkeling symboliseert. 

Het kunstwerk bestaat uit 2 delen. Dit deel, een drinkfontein, is afgeleid van Gerritsen's bestekmodellen, die de prachtige evolutie van de bestekvormgeving door de jaren heen weerspiegelt.

Het werk/de locatie wordt verrijkt met een granieten plateau, geïnspireerd op de esthetiek van de tafelaankleding uit het Gero-bestek tijdperk, met een eetbord met geschulpte randen. 

Materiaal  

Het drinkfontein  wordt uitgevoerd in brons, gecoat met nikkel. Het plateau is van graniet. 

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

Edgar

20-04-24 om 11:45

Beste,

Met het huidige gemeente budget vind ik het realiseren van dit soort dingen niet kunnen. Ons belastinggeld moet aan noodzakelijke en nuttige dingen worden besteed. Gemeentelijke belastingen zijn al erg hoog.

vr gr Edgar

lb

11-04-24 om 9:11

niet mooi

Jos

10-04-24 om 19:49

Water doet het altijd goed. Is vlakbij de Hema waar je wél nog naar het toilet mag 🤪

Pieter

08-04-24 om 14:29

Oogt wel erg fragiel en gedetailleerd in de buitenruimte. Ik vrees dat dit niet over komt, hoewel het een leuk idee is.

Anoniem

04-04-24 om 10:10

Mooi ontwerp, maar hoeft geen fontein te zijn. De geschulpte randen zijn mooi, hetgeen daaronder zou ik graag strakker zien.

M

03-04-24 om 15:34

Mooi ontwerp, ronde vormen zijn prettiger dan rechthoekig met scherpe hoeken

Anneke

02-04-24 om 12:03

Pracht ontwerp gezien de geschiedenis van Zeist met zijn zilverindustrie. Ook niet te pompeus. Mijn voorkeur

Bob

29-03-24 om 13:58

Absoluut mijn voorkeur! Als het geen fontein wordt, kan hij wat robuuster uitgevoerd. Dan komt het ook meer in verhouding met de grondplaat. 

Wagenaar

29-03-24 om 13:42

Mooi idee en mooie vorm. Plateau te groot in relatie met kunstwerk. Kunstwerk mag wat groter in hoogte. Geen fontein. Bespaart water en energie. Jongelui kunnen wel eens voor de lol een pak wasmiddel in de fontein gooien. In plaats van fontein wellicht ledlampjes die in de boom schijne

Jochem

28-03-24 om 14:15

Deze betreft mijn voorkeur om drie redenen. Eén, het is leuk dat deze op de locatie komt waar meer dan 100 jaar van Den Bosch heeft gezeten. Een plek waar het zilver verkocht werd. Twee, persoonlijk past dit het beste binnen mijn smaak. En drie, niet geheel onbelangrijk, maar ik denk dat deze optie het meest onderhoud vriendelijk is. 

Cookie-instellingen