Slotstuk (2)

Dit is deel 2 van kunstwerk Slotstuk van kunstenaar Marjet Wessels-Boer, op het pleintje bij de Woudenbergseweg.

Toelichting kunstwerk

De Slotlaan ter hoogte van de 2 locaties is een prettige winkelstraat maar mist eigenheid. Er is weinig meer over van het Versailles van Nederland. Eens was de Slotlaan onderdeel van een 5 kilometer lange centrale as met aan weerszijden prachtige tuinen met fonteinen, symmetrische siertuinen, sterrenbossen en boomgaarden. 

Slotstuk brengt weer een beetje sier terug uit deze tijd. Op en tussen de relicten kan gespeeld en gezeten worden. Het maakt de pleintjes aangename plekken om te verpozen. De vormentaal refereert aan het verleden maar sluit ook aan bij het achterliggende Wilhelminapark en de nabije lingerie-, bloemen- en modewinkels. 

Bij het uitwerken van deze eerste schetsen zal de kunstenaar onderzoeken hoe deze slotstukken precies refereren aan de tijd van weleer: nog steeds strak geometrisch of wat organischer. 

Materiaal

Het kunstwerk wordt uitgevoerd in kunststof met bronzen coating of composiet.

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

Marjo

21-04-24 om 16:53

Nodig uit om gezellig te gaan zitten

Anoniem

17-04-24 om 15:15

het plein wordt zo wel erg vol met dingen. Vormen zijn mooi.

Fi

16-04-24 om 14:28

Spannender dan de andere

Myra

14-04-24 om 14:34

Mooie gedachte achter dit kunstwerk, maar ook heel geschikt als ontmoetingsplek. Zorg wel voor een stevige constructie die zeker hufterproef is, zodat het er strak en verzorgt blijft uit zien. Goed idee om het van verschillende hoogtes te maken zodat het geschikt is voor alle leeftijdsgroepen en misschien leuningen zodat ouderen makkelijker kunnen opstaan en wat ook helpt zodat er niet overheen gefietst of geskate gaat worden.

Arthur Tutein Nolthenius

10-04-24 om 19:57

Blijkbaar is er toch geld voor kunst terwijl de zorg wordt afgebroken. Dat beinvloed vast ook mijn waardering. Twee voorstellen vind ik ronduit vergezocht en niet aantrekkelijk 'doodskisten' en pappardelle pasta, die ook nog dienst moeten doen als straatmeubilair. Het meest passend zijn die vrije vormen.

Jammer dat er geen variant op een fontijn voorfesteld is waarmee er verkoelend water wordt verstrekt en speelplek voor kinderen.

José

05-04-24 om 15:51

Van alle kunstwerken is dit nog het mooiste , ik vind de vergelijking met Versailles vergezocht, maar andere ontwerpen zijn verschrikkelijk. Dan is dit nog wel aardig.

Edwin

05-04-24 om 11:55

De beide slotstukken vormen een moderne echo van een klassiek verleden. Prachtig! Het rijmt met de omgeving en nodigt uit om even te gaan zitten tijdens het winkelen. 

Frank Bakx

04-04-24 om 19:31

Er is al zoveel groen verdwenen. Met deze kunstwerken komt er een beetje verandering in op een plek die het hard nodig heeft. 

Anoniem

04-04-24 om 18:27

Zeist Zilver spreekt me het meest aan

Anoniem

04-04-24 om 10:23

Mooi dat het kunstwerk 'gebruikt' kan worden om op te zitten, voor verbinding. Verder ben ik persoonlijk voor wat strakkere vormen.

Irene

03-04-24 om 20:03

Fantastisch!

Een plek om te zitten, uit te rusten, te verbinden met dorpsgenoten en bezoekers van Zeist (door een praatje te maken op een bankje). Mooie uitstraling!

Mapy

03-04-24 om 10:50

Ziet er speels uit

Cookie-instellingen