Non-Human Others (1)

Dit is deel 1 van kunstwerk Non-Human Others van kunstenaar Kathrin Schlegel, op het pleintje bij de Huydecoperweg.

Toelichting kunstwerk

Op het pleintje laat de kunstenaar de beeldbepalende kastanjeboom tot hoofdrolspeler en co-auteur van het werk verworden. Het plaatsen van speciaal voor het kunstwerk ontwikkelde ovale banken, maakt de boom tot middelpunt van een uitnodigende verblijfplaats en creëert een podium waar de boom en haar vruchten het publiek kunnen ontvangen.

Onder de boom verzamelde de kunstenaar tientallen kastanjes waarvan enkelen model hebben gestaan voor de levensgrote hybride wezens. Met deze kleinschalige constellaties creëert ze 2 vruchtbare settings die zouden kunnen bijdragen aan een groeiend bewustzijn rondom een harmonische(r) relatie tussen mens(en) en natuur. 

Materiaal

De bankelementen zijn gemaakt van hetzelfde FSC-gecertificeerde hout als op andere plekken aan de Slotlaan en zullen even mooi grijs verouderen. Het verzinkte en gepoedercoate stalen onderstel in terughoudend donkergrijs zal vele jaren goed blijven.

De sculpturale elementen zijn uitgevoerd in geborsteld aluminium dat een licht glanzende, hedendaagse uitstraling heeft en duurzaam is vanwege haar volledige recycleerbaarheid.

Toch blijven de mensenrechten-schendende en milieubelastende omstandigheden van de winning van de grondstof bauxiet zorgelijk. Met dit dilemma wil de kunstenaar ook een bestendige(r) omgang met de planeet agenderen. 

Afbeeldingen

Waarderen

0 (0 waarderingen)

Jane

16-04-24 om 14:25

Ik stem met 5 sterren op Non-Human Others van kunstenaar Kathrin Schlegel vanwege het samenspel tussen de natuur en de toevoegingen 

lb

11-04-24 om 9:13

niet mooi

Nonane

08-04-24 om 15:00

Dit is mijn favoriet

Anoniem

04-04-24 om 10:15

Bankelementen zijn een goed idee voor verbinding tussen de Zeistenaren. Verder zie ik niet in wat de zilveren kastanjes te maken hebben met de natuur. Bovendien vind ik ze niet mooi.

M

03-04-24 om 15:36

De bank is mooi, maar kastanjes zie ik hierin niet terug.

Robert van der Weerd

02-04-24 om 17:30

Herhaling versterkt het thema. Na het etalages kijken , een rustpunt en om te kijken van het uitgestalde vergankelijke materiële naar het verduurzaamde gestolde  immateriële .

Cookie-instellingen