Bezoektip: met kinderen naar het Griftbosje

Communicatie SDZ (HS) 19-03-2021
334 keer bekeken 0 reacties

Op deze pagina kun jij jouw visie geven over onderwerpen die betrekking hebben op duurzaamheid in Zeist. Lees voor je iets plaatst of reageert op een blog van anderen eerst even onze spelregels

Mocht je het Griftbosje nog niet kennen, ga er dan eens met je kinderen heen. Naast de speeltuin op de hoek van de Cornelis Schellingerlaan en de Ridderschapslaan is een stuk verwilderd groen de laatste jaren door een groep vrijwilligers omgeturnd tot een heerlijke natuurspeelplek.

Hier kun je heerlijk slepen met takken, kliederen met water en zand in de speelbeek en je verstoppen in de wilgentenenhut.

 

Naast dat het een speelplek is geworden, wordt er ook gewerkt aan klimaatbestendigheid en het verhogen van de biodiversiteit. Dit gebeurt o.m. door selectief het gras te maaien, waardoor meer bloemensoorten een kans krijgen, zijn er fruitbomen geplant en insectenvriendelijke bloemen gezaaid.

Het behouden en verbeteren van groene gebieden in de de bebouwde kom, zoals het Griftbosje, is van groot belang om onze woonomgeving klimaatbestendig te maken. Bomen zorgen voor schaduw, water zorgt voor verkoeling, struiken zijn voedsel voor kleine dieren en insecten.

Dankzij de vrijwillige inzet van omwonenden kun je in het Griftbosje lekker klimaatbestendig spelen!

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen