Onderhouds Poelen De Brink

Bas Duijkers 26-09-2023

Begin

14-10-2023 om 09:30

Einde

14-10-2023 om 14:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Natuurpark De Brink, start vanaf Meent, Zeist

De verschillende poelen in Zeist zijn een bron van leven en zijn het leefgebied van vele soorten planten en dieren. Ze zijn belangrijk voor de natuurwaarden in het gebied en de biodiversiteit. Jaarlijks onderhoud is van belang om de poelen in stand te houden. Help je vandaag mee?

Jaarlijks onderhoud

Jaarlijks onderhoud van de poelen is van belang. Je kunt het een aannemer laten doen, maar die haalt met grote machines het riet en de waterplanten weg. Maar daarmee vernietig je ook het leefgebied van vele soorten waterdieren, zoals kikkers, salamanders, libellen, etc.

De poelenwerkgroep zorgt voor kleinschalig onderhoud. Zoals het gedoseerd weghalen van riet en andere waterplanten. Hierdoor blijft de poel open en wordt het leefgebied van de vele planten en dieren in stand gehouden.

André Tinhout en andere vrijwilligers laten in dit filmpje mooi zien wat het belang is van het kleinschalig onderhoud aan de poelen. 

Onderhoud op 14 oktober

14 oktober worden er weer overtollige en invasieve waterplanten  verwijderd. Worden er takken van bomen gesnoeid om meer licht bij de poel te krijgen. En worden er takkenrillen gemaakt van het snoeihout. Dit alles stimuleert een goede leefomgeving voor de aanwezige planten en dieren en zorgt ook voor een mooi aangezegd voor de wandelaars in het park.

 Praktische informatie

  • Zaterdag 14 oktober
  • van 9.30u tot 14u
  • Locatie: Natuurpark De Brink
    Verzamelen op de Meent, Zeist
  • Aanmelden niet nodig
  • Voor gereedschap, handschoenen , koffie en thee wordt gezorgd.
Cookie-instellingen