Fairtrade gemeente Zeist

De Fairtrade Werkgroep Zeist ontwikkelt een werkplan om Fairtrade      
meer bekendheid te geven, meer bedrijven te stimuleren om fairtrade
producten teverkopen en natuurlijk Zeistenaren te stimuleren om
fairtrade producten te kopen.

Naar de website van Fair Trade Zeist

De leden van de Fairtrade Werkgroep, allen vrijwilligers, zorgen voor behoud van de Fairtrade Gemeente Zeist. Dit doen ze door regelmatig projecten te organiseren.
Om de 2 jaar laten ze zien wat ze gedaan hebben om zodoende het certificaat & Gemeente te behouden.

De Fairtrade Werkgroep Zeist vergadert in het Gemeentehuis.  De Werkgroep bestaat uit vier leden: Jeannette Blom,  Cor Doelwijt, Olga Rivas, Harry van Dijk en Anneke Bos

.

Doelstelling
De werkgroep wil werken aan een rechtvaardige en duurzame wereld door inwoners van Zeist, alsook bedrijven/scholen en maatschappelijke organisaties bewust te maken, dat eerlijke handel een voorwaarde is voor een duurzame en rechtvaardige samenleving. In overleg met de gemeente en samenwerking met de Wereld Winkel, worden de projecten uitgevoerd. Deze projecten worden zoveel mogelijk binnen de werkgroep uitgewerkt. Bedrijven, scholen en maatschappelijke organisaties worden ook bij de projecten betrokken.

Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingsladen een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst.

Zonder een betrouwbaar inkomen kunnen ze niet investeren in hun onderneming, in de toekomst van hun kinderen en in de gemeenschap. Dit is nodig om de armoedespiraal te doorbreken.

Fairtrade producten zijn te koop bij de Wereldwinkel , 1e Hogeweg 166. De werkgroep trekt ook op met de Wereldwinkel. Er zijn nu steeds veel meer Fairtrade producten bij verschillende supermarkten te koop. Er wordt zelf reclame voor de producten gemaakt.

Wij zoeken nog nieuwe enthousiaste leden, voor de werkgroep, liefst leden die ons team digitaal kunnen komen versterken. Lijkt het je wat ? Neem dan contact op met Cor Doelwijt, hij kan je alles vertellen! c.doelwijt@planet.nl

Weet wat je eet en help mee de wereld te verbeteren! Kijk ook eens op de site van Fairtrade (http://www.fairtradegemeenten.nl/fairtrade-keurmerken/).

Wij zoeken:

  • Vrijwilligers die de website ondersteunen en helpen bij het uitvoeren van projecten
  • Vrijwilligers die de media benaderen en hierbij ondersteunen
 

Wil je actief mee denken over fairtrade in de gemeente Zeist? Meld je aan! AANMELDEN WERKGROEP

Cookie-instellingen