Workshop (gratis) zelf composteren bij De Boswerf (2) VOL aanmelden is niet meer mogelijk

Marlou Bours 04-02-2019

Begin

13-04-2019 om 14:15

Einde

13-04-2019 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Waarom laten we groen (GFT) afval ophalen door de gemeente en kopen we potgrond en plantenvoeding in de winkel? Dat moet slimmer kunnen! Met de juiste handvatten produceer je gemakkelijk zelf superkwaliteit compost en verrijk je de bodem. Docent: Charlotte Verhoeve van De Moestuinjuf.

Er zijn een hele hoop verschillende manieren om te composteren: in een vat, op een hoop of met wormen. Welke vorm je kiest hangt vooral af van de hoeveelheid beschikbare ruimte en of je binnen, op je balkon of buiten wilt composteren. Composteren kun je leren. Met wat basiskennis kun je een composthoop of -vat aan het werk krijgen zodat je er goede compost uit krijgt. Je krijgt praktische handvatten, en we bekijken en bespreken de mogelijkheden van een zelfgemaakte composthoop.

De eerste workshop gaat over koud en warm composteren en de tweede over wormenhotels, Bokashi, gier maken en andere vormen van composteren. Deelnemers kunnen aan één of allebei de workshops deelnemen. De workshops worden gegeven door Charlotte Verhoeve van De Moestuin Juf. Ze geeft workshop en cursussen op het gebied van moestuinieren, natuur en gezonde voeding aan kinderen en volwassenen. Zelf heeft zij sinds 2008 een moestuin op het Koeburgterrein in Zeist. Charlotte geniet er enorm van om haar kennis met anderen te delen. Meer informatie: www.demoestuinjuf.nl 

Praktisch
De workshops zijn gratis en worden van 14:00 – 16:30 uur gehouden bij bezoekerscentrum De Boswerf op zaterdagmiddag 30 maart en 13 april. Je kunt je voor één of beide workshops aanmelden. Opgeven (verplicht) kan door een mail te sturen naar boswerf@odru.nl of bel: 030-6922393. Deelname is gratis. Deelnemers uit de Gemeente Zeist hebben voorrang.

Cookie-instellingen