Heropening Tuinplantenasiel Zeist

Anne-Marie Bergervoet 02-04-2019

Begin

07-04-2019 om 14:00

Einde

07-04-2019 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De Boswerf

Zondagmiddag 7 april gaat het (tuin)plantenasiel Zeist op de Boswerf weer open. Om 14.00 uur is er een officieel moment en daarna is iedereen elke woensdag- en zondagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur weer welkom om gratis planten mee te nemen of af te geven.

Zondagmiddag 7 april gaat het (tuin)plantenasiel Zeist op de Boswerf weer open. Om 14.00 uur is er een officieel moment waarbij ook stilgestaan wordt bij de plannen om het aantal asiellocaties uit te breiden. Daarna is iedereen elke woensdag- en zondagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur weer welkom om gratis planten mee te nemen of af te geven.

 Het concept is ongewijzigd.

Alle tuinplanten zijn welkom. Ook zaailingen en stekjes. Wél in pot zodat ze het een tijdje kunnen uithouden. Zaden graag in een zakje met de soortnaam erop. Als het om een grote plant of struik gaat, bijvoorbeeld een rododendron, is het handig om vooraf te overleggen, want er is op de kraam geen plaats voor grote planten. De vrijwilligers van Plantenasiel Zeist kunnen in zo’n geval bemiddelen tussen oude en nieuwe eigenaar.

Zowel het brengen als het halen is kosteloos. Zo stimuleert het Plantenasiel het hergebruik van planten en kunnen ook mensen met een kleine beurs hun tuin inrichten met mooie bloeiende, vaste planten. Het aanbod van planten is uiteraard afhankelijk van donaties. Vorig jaar was er een ruim en gevarieerd aanbod om uit te kiezen en ook bij de heropening hoeven mensen niet met lege handen naar huis.

Cookie-instellingen