Diapresentatie over Huis en Lustwarandepark de Brink

Anne-Marie Bergervoet 06-05-2019

Begin

15-05-2019 om 20:30

Einde

15-05-2019 om 21:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De Koppeling, De Clomp 1904, Zeist-West

Op woensdag 15 mei 2019 organiseert de Werkgroep Natuurlijk Zeist-West een lezing over landgoed De Brink in De Koppeling, De Clomp 1904, Zeist-West. Toegang gratis. De organisatie is in handen van de Werkgroep Natuurlijk Zeist-West.

Aan de Utrechtseweg 82 in Zeist ligt het landgoed De Brink met villa, park en landerijen uit de tijd van de Stichtse Lustwarande. Een bijzonder gebied. De omgeving omvat maar liefst vier rijksmonumenten. Tijdens deze presentatie krijgt u informatie en mooie beelden uit verleden en heden van landgoed De Brink. Unieke foto’s van het interieur van het huis en mooie sfeerfoto’s van het omliggende lustwarandepark De Brink in alle seizoenen. Enkele bijzondere bomen worden ‘in het zonnetje’ gezet. Aan de hand van een tuinkaart uit 1922 krijgt u een overzicht van het oude landgoed, waarvan een deel door de gemeente gebruikt is voor de bouw van Zeist-West, ook alweer 50 jaar geleden.

 

Plaats en tijdstip

De lezing wordt gehouden op woensdag 15 mei 2019 in De Koppeling, De Clomp 1904, Zeist-West.Tijd 20.30 uur tot 21.30 uur, toegang gratis, inloop vanaf 20.15 uur. De organisatie is in handen van de Werkgroep Natuurlijk Zeist-West.

Hart voor de Brink

Bewoners van de wijk bundelen binnen de Werkgroep Natuurlijk Zeist-West hun krachten om dit historische stukje Zeist te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Er komt een nieuwe wandelroute voor het gehele natuurpark, waar de vrijwilligers van de werkgroep overigens de nodige taken zelf doen. Zij beschikken inmiddels over veel kennis van het gebied, de bebouwing, het beheer en de aanwezige fauna en flora. Informatie die zij graag willen delen met andere bewoners en belangstellenden. De Werkgroep Natuurlijk Zeist-West organiseert regelmatig excursies in en lezingen over het landgoed. De activiteiten zijn te volgen op deze website.

Cookie-instellingen