Havelaar de musical

Hans Snel 02-12-2020

Begin

01-10-2021 om 19:30

Einde

01-10-2021 om 20:45

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Theater Figi, 2e Dorpsstraat 35, Zeist

Ter gelegenheid van 50 jaar Wereldwinkel Zeist haalt de Fairtrade werkgroep gemeente Zeist ism de Wereldwinkel 'Havelaar de musical' naar Zeist. Havelaar de musical is geschreven ter ere van de 200ste geboortedag van Eduard Douwes Dekker, alias Multatuli, de schrijver van Max Havelaar.

Productiehuis Studio26 presenteert in samenwerking met Stichting Kunst in Beweging de voorstelling: `Havelaar de musical´. Het verhaal is gebaseerd op één van de bekendste boeken uit de Nederlandse literatuur: Max Havelaar, of de koffieveilingen der Nederlandsche handelsmaatschappij. In deze voorstelling worden koloniale misstanden in Nederlands Indië op vertellende en beeldende wijze gespeeld. De voorstelling wordt ingeleid door drie vertellers die het publiek een waargebeurd verhaal willen vertellen. De drie vertellers transformeren gedurende de voorstelling naar alle personages uit het boek. We maken onder andere kennis met Batavus Droogstoppel, de Regent van Lebak, Saïdja en Adinda en natuurlijk ook met Max Havelaar zelf.

Tijdens de voorstelling zult u te maken krijgen met onderwerpen als afpersing, uitbuiting, liefde, geld en macht. Ook zult u merken dat deze onderwerpen nog erg actueel zijn.

Deze theaterproductie is een prachtig eerbetoon aan één van Nederlands grootste schrijvers en is nu te zien in verschillende theaters in Nederland.

De musical wordt gespeeld door studenten van de Nederlandse Musical Academie van ROC Rijn/IJssel in Arnhem.

De musical zal gespeeld worden in Theater Figi (in de grote zaal) op vrijdag 19 maart 2021. Er zijn twee voorstellingen.  De eerste voorstelling is 14.30 - 15.45 uur. De tweede voorstelling is van 19.30 - 20.45 uur. Na afloop van de voorstellingen kunt u bij een stand van de Wereldwinkel nog wat Fairtrade producten kopen.

Voor de scholieren is de voorstelling gratis en voor volwassenen €10,00. Kaarten zijn bij Figi te bestellen.

Cor Doelwijt

Voorzitter Fairtrade werkgroep gemeente Zeist

 

Cookie-instellingen