Online borrelen naar een duurzame wereld

Hans Snel 20-01-2021

Begin

09-02-2021 om 20:00

Einde

09-02-2021 om 21:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Leer elkaar kennen. Met de een klikt het, met een ander klikt het wat minder: je voelt het vaak al binnen 5 minuten, ook al bij een online borrel. Het idee en de begeleiding is in handen van Corinne van Rooij. De data zijn voorlopig op de 2e dinsdag en de 4e donderdag van de maand.

'Puzzelstukjes'

In de enquête die Samen Duurzaam Zeist in 2017 onder de bewoners van Zeist heeft gehouden, bleek dat velen een mooiere wereld, een mooier Zeist zouden willen hebben. Op allerlei manieren. Vele dingen doen mensen al zelf. Vele dromen leven er. Velen voelen zich een puzzelstukje en willen samenwerken met een paar andere puzzelstukjes om iets moois te bereiken. We willen via deze (online) borrels experimenteren of de ‘puzzelstukjes’ elkaar kunnen vinden en zo tot mooie gezamenlijke activiteiten kunnen komen. Dit experiment is gebaseerd op andere succesvolle experimenten, ervaringen, inzichten en bewustwordingen met dezelfde insteek.

Eerst kijken of het klikt

Tijdens de borrel kun je kennismaken met andere inwoners van de gemeente Zeist die allemaal hart hebben voor een mooiere en duurzame wereld. We gaan eerst mensen leren kennen en kijken met wie het klikt. Daarna pas kun je kijken of en wat je met wie samen zou willen doen. 

Rondes van 20 minuten

Zolang het niet live kan door corona gaan we borrelen met elkaar via Zoom. We gaan iets vertellen aan anderen en daardoor van elkaar een persoonlijke indruk krijgen. Dat kan door het delen van een geluksmoment, iets spannends of typerends wat je hebt gedaan of wat je heel leuk vindt/vond om te doen en waarom. Gewoon via Zoom: gedurende 20 minuten kom je random in een ‘room’ met 3 of 4 ‘man’ en kan je op deze wijze met een aantal mensen kennismaken. Je kan daarna kiezen of je nog een ronde wil meedoen om daar weer 20 minuten met andere mensen te praten. En daarna nog een derde ronde voor wie wil. En dat allemaal thuis met desgewenst met wat lekkers bij de hand, hoe gemakkelijk om eens te proberen. Leuker en nuttiger dan velen denken.

2e dinsdag en 4e donderdag van de maand

Het idee en de begeleiding is in handen van Corinne van Rooij. De data zijn voorlopig op de 2e dinsdag en de 4e donderdag van de maand. Het start dinsdag 9/2/21 en donderdag 25/2/21 om 20.00 uur. Eindtijd zal ca 21.30 uur zijn voor degene die nog bij het feedback-moment wil zijn, dat voorlopig geagendeerd wordt. Elke 20 minuten is er een natuurlijke mogelijkheid om de Zoom borrel te verlaten. 

Aanmelden

Je kunt je via de mail opgeven, zodat je kort van tevoren via de mail een link ontvangt om aan deze borrel deel te nemen. Mail ‘aanmelding zoomborrel’ met de datum/data en je naam naar zeist@onlinesocialising.nl, ook voor meer informatie over deze borrels. Stuur deze info gerust ook door naar de buren/buurtapp of andere familie, kennissen, vrienden in de gemeente Zeist. Iedereen is welkom. Er kunnen altijd extra rooms gemaakt worden. Laat je verrassen smiley

*Foto: Andrea Piacquadio via Pexels

Cookie-instellingen