Duurzaam Café: aan de slag met groene daken!

Willy Douma 21-01-2021

Begin

21-04-2021 om 20:00

Einde

21-04-2021 om 21:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Iedere derde woensdag van de maand agendeert Samen Duurzaam Zeist een onderwerp in het Duurzame Café! Met een inleider en alle ruimte voor vragen. De avond is bedoeld voor inwoners van Zeist die graag eens iets meer willen weten over dit onderwerp en inspiratie zoeken.

In de klimaatbestendige weken vindt er wederom een Duurzaam Café plaats. In een Duurzaam Café hebben we gelegenheid om met elkaar te praten over allerlei onderwerpen die met duurzaamheid in de brede zin te maken hebben. Dat doen we elke derde woensdag van de maand. Als corona het weer toestaat zullen we dat met koffie, thee of een ander drankje in levende lijve doen. Vooralsnog doen we het online. 

Op 21 april gaat het Duurzame Café over het vergroenen van je dak.  Zo’n sedumdak kan erg veel water kan opnemen waardoor extreme regenbuien geen overbelast riool meer opleveren. Een groen dak zorgt voor verkoeling van de ruimte onder het dak en in de omgeving en bestrijdt hittestress. Ook is het een oase voor insecten. En het is prachtig om naar te kijken! Maar wat komt er dan allemaal bij kijken? Kan mijn dak dat wel aan? En, waar moet ik nog meer  op letten?

Martin van Hell, hovenier en eigenaar Verdi Tuinen  is bereid deze avond in te leiden en zijn brede kennis en ervaring over dit onderwerp te delen. Er is alle gelegenheid tot vragen stellen. We hopen dat deze avond inspiratie oplevert en antwoord geeft op veel van jullie vragen.

En mocht je nog wat na willen lezen kijk dan eens op de Sedumdak pagina van Samen Duurzaam Zeist.

Het Duurzame Café vindt steeds op de derde woensdag van de maand plaats vanaf 20.00 uur tot uiterlijk 21.30 uur. Maar zoals in een echt café, mocht je niet zo lang kunnen of willen, dan kan je het ook korter bijwonen.
Heb je interesse, meld je dan aan via info@samenduurzaamzeist.nl, zodat je kort van tevoren de link ontvangt voor het online Duurzame Café. Informeer graag ook buurtgenoten (bijv via buurtappgroep), vrienden, kennissen en familie in de gemeente Zeist en geef er aandacht aan op social media. Iedereen is welkom. Als je zelf onderwerpen hebt die je interessant vindt voor ons Duurzaam Café, laat het ons dan via hetzelfde e-mailadres weten. 

Wij zien uit naar interessante en inspirerende avonden en hopen je 21 april  a.s. te zien en te spreken.

Willy Douma, Martine Speekenbrink en Charlotte Post namens het
Activatieteam van Samen Duurzaam Zeist 

=============

 

Cookie-instellingen