Duurzaam Café over spullen en ontspullen

Willy Douma 21-01-2021

Begin

19-05-2021 om 20:00

Einde

19-05-2021 om 21:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Op 19 mei gaat het Duurzame Café over spullen en ontspullen. Spullen vormen het grootste deel van onze eco-footprint, dus een aangrijpingspunt met goede kansen! 

In mei vindt er wederom een Duurzaam Café plaats. In een Duurzaam Café hebben we de gelegenheid om met elkaar te praten over allerlei onderwerpen die met duurzaamheid in de brede zin te maken hebben. Dat doen we elke derde woensdag van de maand. Als corona het weer toestaat zullen we dat met koffie, thee of een ander drankje in levende lijve doen. Vooralsnog doen we het online. 

Hilde van der Vegt (zero waste en marketing expert SUPZero) houdt een korte inleiding over de verborgen impact van onze spullen (zie boek Verborgen Impact van Babette Porcelijn) en laat verschillende voorbeelden van hergebruik uit diverse sectoren zien. Riet Lenting (directeur Kringloop Zeist) geeft ons een lokaal inkijkje met cijfers over gebruik / gebruiksduur van soorten goederen uit Zeist en laat voorbeelden van upcyclen de revue passeren.  Hilde en Riet zijn beide actieve leden Samen Duurzaam Zeist (en de werkgroep Afval 0.0).

Er is alle gelegenheid tot vragen stellen. We hopen dat deze avond inspiratie oplevert en antwoord geeft op veel van jullie vragen.

Het Duurzame Café vindt steeds op de derde woensdag van de maand plaats vanaf 20.00 uur tot uiterlijk 21.30 uur. Maar zoals in een echt café, mocht je niet zo lang kunnen of willen, dan kan je het ook korter bijwonen.
Heb je interesse, meld je dan aan via info@samenduurzaamzeist.nl, zodat je kort van tevoren de link ontvangt voor het online Duurzame Café. Informeer graag ook buurtgenoten (bijv via buurtappgroep), vrienden, kennissen en familie in de gemeente Zeist en geef er aandacht aan op social media. Iedereen is welkom. Als je zelf onderwerpen hebt die je interessant vindt voor ons Duurzaam Café, laat het ons dan via hetzelfde e-mailadres weten. 

Wij zien uit naar een interessante en inspirerende avond en hopen je 19 mei  a.s. te zien en te spreken.

Willy Douma en Martine Speekenbrink namens Samen Duurzaam Zeist 

 

Cookie-instellingen