Duurzaam Café over houtrook - genot of overlast

Willy Douma 21-01-2021

Begin

15-12-2021 om 20:00

Einde

15-12-2021 om 21:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Iedere derde woensdag van de maand agendeert Samen Duurzaam Zeist een nieuw onderwerp in het Duurzame Café! Met een inleider en een vragenronde. De avond is bedoeld voor inwoners van Zeist die graag eens iets meer willen weten over dit onderwerp en inspiratie zoeken.

Op 15 december duikt het Duurzame Café dieper in de debatten rond houtstook. We zoeken naar antwoorden op vragen als: Wat is nou eigenlijk het probleem met houtrook? Is het echt zo ongezond? Wat doet de overheid? Kan ik de overlast verminderen? En hoe bespreek ik het met mijn buren?  Tips en tricks van ervaringsdeskundigen?

Jeannine van Bree (Natuur en Milieufederatie Utrecht- NMU) zet zich in voor een gezonde leefomgeving en is nauw betrokken bij het Provinciale Schone Lucht akkoord dat ook de gemeente Zeist heeft getekend. Ze zal ons inwijden in de wereld van de houtrook,  gezondheid en de relatie tot duurzaamheid en klimaat. Ze heeft cijfertjes maar praat ook graag over wat je zou kunnen doen als je stookt of als je juist overlast ervaart. Wil je nu al iets lezen? NMU heeft haar visie op houtstook gepubliceerd

Er is alle gelegenheid tot vragen stellen en ervaringen uitwisselen. We hopen dat deze avond inspiratie oplevert en antwoord geeft op veel van jullie vragen.

Het Duurzame Café vindt steeds op de derde woensdag van de maand plaats vanaf 20.00 uur tot uiterlijk 21.30 uur. Eens in de twee maanden doen we dat live in de bibliotheek. Op 15 december is het café online.  

Heb je interesse, meld je dan aan via info@samenduurzaamzeist.nl, zodat je kort van tevoren de link ontvangt voor het online Duurzame Café. Informeer graag ook buurtgenoten (bijv via je buurtapp groep), vrienden, kennissen en familie in de gemeente Zeist en geef er aandacht aan op social media. Iedereen is welkom. Als je zelf onderwerpen hebt die je interessant vindt voor een volgend Duurzaam Café, laat het ons dan via hetzelfde e-mailadres weten. 

Wij zien uit naar interessante en inspirerende avonden en hopen je 15 december om 20:00 uur a.s. te zien en te spreken.

Willy Douma, Suzanne van der Marel en Martine Speekenbrink, Duurzaam Café Team van Samen Duurzaam Zeist 

Cookie-instellingen