Klimaatgesprekken - start Workshopreeks van 6 gesprekken in Zeist

Willy Douma 15-03-2021

Begin

31-03-2021 om 19:30

Einde

31-03-2021 om 22:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Ben jij bezorgd over klimaatverandering en wil je jouw klimaatimpact verminderen? Maar weet je niet helemaal hoe? Doe dan vanaf 31 maart 2021 mee aan KlimaatGesprekken in Zeist, alweer de derde editie

Tijdens deze 6-delige workshopreeks kom je erachter hoe je zelf klimaatvriendelijkere keuzes kunt maken én krijg je handvatten hoe je het klimaatgesprek met jouw omgeving aan gaat! 

Er zijn veel mensen die zich zorgen maken over klimaatverandering. Toch komen de meesten van hen niet in actie. In de workshops van KlimaatGesprekken onderzoek je samen met gelijkgestemden uit de buurt welke persoonlijke keuzes jij kunt maken om de klimaattransitie te versnellen, op een manier die past bij je eigen situatie en doelen. Een klimaatcoach ondersteunt daarbij en biedt praktische tips en handvatten. Je leert daarnaast ook hoe je een klimaatgesprek voert met je gezin, je vrienden, bij de sportvereniging of op het werk. Hoop, humor en handelingsperspectief staan centraal. Zo lukt het veel mensen wél om stappen te zetten en in beweging te blijven!

Geen voorkennis nodig

Iedereen kan meedoen aan de KlimaatGesprekken. Voorkennis is niet nodig; wel de wens om klimaatvriendelijker te leven. Hoe ver je daarin gaat, bepaal je zelf. De een wil vooral kennis opdoen, een ander wil praktische tips, en een derde zoekt bondgenoten om ideeën uit te wisselen. In de eerste bijeenkomst bepaal je samen met je groepsleden je eigen doel en wensen voor de workshops.

Ervaringen van eerdere deelnemers

  • “Het voelde fijn om met gelijkgestemden over mijn dilemma’s te praten.”
  • “Leuk, de gevarieerde groep en de gesprekken die nooit dogmatisch werden. Niet veroordelen, gewoon zeggen als je met het vliegtuig gaat. Ik was zelfs zo enthousiast dat ik nu zelf als groepscoach mijn eigen groep start.”
  • “Tot mijn verrassing werd er veel gelachen: heel bevrijdend.”
  • “Ik heb nu meer inzicht in wat ik zelf kan doen tegen klimaatverandering.”

 “Ik wil wel duurzaam leven maar maak soms vanwege tijd, geld of gemak minder duurzame keuzes. De gesprekken hebben me nieuwe inzichten gegeven. Ik wist wel dat het kweken van kastomaten in vergelijking met tomaten van de koude grond meer energie kost. Maar dat het verschil zo groot is, dat wist ik niet. Dat motiveert me. En, ik ben van plan minder voorverpakt eten te gaan kopen. “- Karin, oud-deelnemer KlimaatGesprekken in Zeist

Programma

Vanuit humor, hoop en handelingsperspectief organiseert Klimaatgesprekken zes avonden, steeds met twee weken ertussen, en aan de hand van een nieuw thema: 

  • Wat doet het eigenlijk met jou, alle berichten rond klimaatverandering? 
  • Wat zou je in je eigen woning kunnen (en willen) doen aan verduurzaming? 
  • Welke keuzes maak jij in vervoer? Wel of geen vliegvakanties? Met de auto of het OV? 
  • Wat eet jij? Ben je al vega, flexi, of vegan? Of vind je dat allemaal een brug te ver?
  • Wanneer koop je nieuwe spullen, zoals kleding, apparatuur of meubilair. Kan dat ook anders?
  • En tenslotte: hoe kun je het klimaat in je eigen omgeving ter sprake brengen?    

De gesprekken worden begeleid door vrijwilligers/klimaatcoaches, die hiervoor een training hebben gevolgd. Voor deze serie zijn dat Roos van Rhijn uit Zeist en Richard van Galen uit de Bilt. De gesprekken vinden voorlopig online plaats. Zodra mogelijk zal Klimaatgesprekken de serie in een corona veilige ruimte organiseren.

 Kosten & aanmelden

Samen Duurzaam Zeist promoot deze gesprekken. Aanmelding en organisatie is geheel in handen van Klimaatgesprekken. Voor slechts 45 euro krijg je zes workshops, een lees- en werkboek en, last but not least,  de inspiratie en steun van een groep gelijkgestemden. Ervaring leert dat juist dat laatste veel oplevert!

 Er is nog ruimte voor een aantal deelnemers in de groep die start op 31 maart 2021

Interesse om deel te nemen? Lees meer info over de workshops óf meld je gelijk aan, vol = vol!

* foto door Chantal Bekker, via Stichting KlimaatGesprekken

Cookie-instellingen