Gratis compost voor inwoners van Zeist

Marlou Bours 17-05-2021

Begin

29-05-2021 om 10:00

Einde

29-05-2021 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Ook dit jaar mag u per huishouden vier zakken compost van 40 liter ophalen. Op zaterdag 29 mei kunt u deze van 10.00 tot 16.00 uur op vertoon van uw legitimatiebewijs ophalen bij het parkeerterrein van Achmea aan de Handelsweg in Zeist. Wees er snel bij want de belangstelling is meestal groot.

Bereikbaarheid
Let op! De Achmea-parkeerplaats is uitsluitend bereikbaar via de Huis ter Heideweg Handelsweg. De toegang vanaf de Boulevard is 29 mei afgesloten. In verband met corona is de ophaallocatie met een drive-through ingericht zodat de uitgifte veilig verloopt. Komt u met de auto dan mag één persoon de auto verlaten om zelf de zakken te pakken. Voor fietsers is er een apart parcours. Verkeersregelaars zorgen voor een goede doorstroming.

Scheiden van afval is beter voor het milieu.
Het bespaart grondstoffen en er blijft minder afval over om te verbranden. Een volle container met GFT levert 15 tot 20 kilo compost op. Compost is goed voor het bodemleven en de bodemvruchtbaarheid. Ook verbetert de bodemstructuur omdat water, warmte en voedingsstoffen beter worden vastgehouden. Zo is de bodem beter bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering.

Zelf composteren
Door zelf GFT afval uit tuin en keuken op een composthoop of in een bak te composteren en de compost te gebruiken voor uw (tuin)planten helpt u mee de groene kringloop, dichtbij huis, te sluiten en de kwaliteit van de bodem en het bodemleven te verhogen. U bespaart energie omdat het afval niet vervoerd en bewerkt hoeft te worden.

Meer info:  www.zeist.nl/compostactie

Cookie-instellingen