Plastic Free July Zeist: workshop ‘Maak je eigen verzorgingsproducten’

Communicatie SDZ (MS) 26-06-2021

Begin

14-07-2021 om 14:00

Einde

14-07-2021 om 15:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De Boswerf, Zeist

Op woensdag 14 juli organiseert de Werkgroep Afval 0.0 van 14:00 – 15:30 uur de workshop ‘Maak je eigen verzorgingsproducten’ in het kader van Plastic Free July Zeist.

Hilde en Marlou van de werkgroep vertellen over de milieuvriendelijke en plasticvrije alternatieven die er zijn voor de reguliere producten. En je kunt zelf je eigen tandpasta en deodorant maken. 


Er is veel winst te behalen met plastic minderen in de badkamer. Als je er even over nadenkt kom je er al snel achter dat er veel (verzorgings)producten zijn die we eenmalig gebruiken voor we het weggooien. In shampoo’s, conditioners, vloeibare zeep, crèmes, scrubs en make-up zitten bovendien vaak microplastics. Op cosmetische producten en verzorgingsproducten staan hele lijsten met ingewikkelde namen. Sommige ingrediënten klinken eng, maar zijn dat niet. Anderen lijken onschuldig, maar geven vaak huidirritatie of erger: kunnen hormonen verstoren. Als je deze producten zelf maakt,  weet je wat erin zit. 


Praktisch

De workshop kost € 3,00  en vindt plaats bij bezoekerscentrum De Boswerf.  Je kunt bij De Boswerf betalen per pin.  Aanmelden is verplicht en kan via www.boswerf.nl, Kijk bij activiteiten. Er kunnen maximaal 12 mensen deelnemen (i.v.m. anderhalve meter afstand).  Leuk om samen met je kind te doen. Leeftijd: > 9 jaar. Deelnemers uit Zeist hebben voorrang. 
 

Cookie-instellingen