Online liveshow over de stappen naar een aardgasvrij Zeist

Communicatie SDZ (MS) 15-09-2021

Begin

13-10-2021 om 19:30

Einde

13-10-2021 om 20:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Steeds meer bewoners van de gemeente Zeist denken na over hoe ze hun huis in stapjes aardgasvrij kunnen maken. Tijdens de Liveshow op 13 oktober zagen we voorbeelden van koplopers en beantwoorden wethouder duurzaamheid Wouter Catsburg en Evelien Raap van Mijn Groene Huis vragen van kijkers.

Videoregistraties

De gehele Liveshow is opgenomen en vind je hier. Wil je een korte impressie, klik dan op de afbeelding hieronder:

Link naar korte video-impressie

Liveshow

De online liveshow vond plaats op 13 oktober van 19:30 tot 20:30 uur. Presentator was Gwen Jansen, bekend van het tv-programma Green Makeover. 

Tijdens de show beantwoordden Wouter Catsburg (wethouder duurzaamheid) en Evelien Raap (coördinator Mijn Groene Huis) vragen van deelnemers. 

In de liveshow vertelden koplopers hoe zij het hebben aangepakt. Zeistenaar Jan van den Bremer, eigenaar van het Duurzaamste Huis van Nederland in 2020, vertelde over de stappen die hij heeft doorlopen. Een mooi en inspirerend voorbeeld; hij woont nu in een zeer energiezuinig huis dat geen aardgasaansluiting meer heeft. Marinus Jan Veltman uit Austerlitz deelde zijn ervaringen over hoe hij het samen met medebewoners aanpakt.

Waarom stoppen met aardgas?

De gevolgen van de klimaatverandering worden steeds zichtbaarder. Het klimaat verandert o.a. door een te hoge uitstoot van CO2 bij het gebruik van fossiele brandstoffen. Aardgas is een van die fossiele brandstoffen. Wereldwijd is daarom afgesproken uiterlijk in 2050 te stoppen met het gebruik van aardgas en om te schakelen naar een duurzame manier van verwarmen. En dichter bij huis; ook de aardbevingen in Groningen zijn aanleiding geweest om in Nederland versneld te stoppen met het winnen van aardgas. Daarom heeft Zeist een Transitievisie Warmte opgesteld, waarin de stappen naar een aardgasvrij Zeist zijn beschreven en waarin ook tips staan, wat bewoners nu al kunnen doen.

 Foto: Presentatrice Gwen Jansen in de studio Green Makeover

Cookie-instellingen