Film Honeyland, met vooraf veganistisch diner

Hans Snel 22-09-2021

Begin

14-10-2021 om 18:30

Einde

14-10-2021 om 21:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Oosterkerk, Woudenbergseweg 44, Zeist

In de Oosterkerk kijken we gezamenlijk naar de film Honeyland. Daarvoor eten we een lekkere en gezonde, veganistische maaltijd, verzorgd door Gabriëlle van Hoogstraten van cateringwinkel Van Klaas

Van Klaas

Aan de Voorheuvel 68 in Zeist is sinds juni 2020 Van Klaas gevestigd, de biologische cateringwinkel van Gabrielle van Hoogstraten. Veel producten zijn vegetarisch en veganistisch. Je kunt er lunchen en maaltijden afhalen. Net als vorig jaar doet zij mee aan de Week van de Duurzaamheid, van 9 tot en met 16 oktober. Op 14 oktober combineert zij een veganistische maaltijd met een duurzame film, op een bijzondere plek in Zeist.

Honeyland

Gabrielle:" Honeyland is een prachtige film over de laatste bijenjager van Europa. Zij neemt honing weg bij wilde bijen maar laat altijd voldoende achter bij de bijen om voort te kunnen leven. Het thema van de documentaire is het in harmonie leven met de natuurlijke omgeving. Maar het verhaal neemt een dramatische wending als het fragiel evenwicht door factoren van buitenaf wordt verstoord. Als je de film ziet word je overweldigd door de schitterende beelden en door verbazing over het feit dat dergelijke leefomstandigheden nog bestaan in Europa".

Gabrielle: "Honeyland, een Noord-Macedonische film uit 2019, kreeg twee Oscarnominaties en een grote prijs op het Amerikaanse Sundance festival. Voordat we de film vertonen serveren we, ook in de Oosterkerk, een biologisch en veganistisch diner. Er is ruimte voor 60 deelnemers voor het hele evenement en er moet vooraf aangemeld worden".

Tijden

Diner en film beginnen met een inloop om 18 uur. Om 18:30 uur begint de maaltijd. Vervolgens start de film om 19:30 uur. Na de film, om 21 uur is er gelegenheid om te borrelen en na te praten.

Kaartjes

Bestel je kaartjes van €16,50 per persoon voor diner & film via gabrielle@vanklaas.net 

Cookie-instellingen