Bijenoase 't Sluisje - Meewerken onderhoud

Communicatie SDZ (JvdB) 13-01-2022

Begin

02-07-2022 om 10:00

Einde

02-07-2022 om 15:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Bijenoase ’t Sluisje (achter basisschool De Sluis in Zeist West via de Koppeldijk)

Een aantal keer per jaar wordt er gewerkt op bijenoase Het Sluisje in Zeist om ervoor te zorgen dat de wilde bijen ruim voldoende voedsel hebben. Dit doen we door in verschillende fases te maaien met de zeis en het maaisel af te ruimen. Te veel van dezelfde planten halen we weg. Zo blijft er voldoende variatie en is er ruimte voor verschillende soorten planten om te bloeien. En het loont! Sinds de start van de oase in 2019 is het aantal insecten, waaronder bijen en vlinders met een derde toegenomen.

Kijk ook op https://bee-foundation.nl/projecten/bijenoase-t-sluisje-zeist/ voor meer informatie.

Wilt u ook bijdragen aan het welzijn van de insecten op de oase? Op zaterdag 2 juli a.s. bent u welkom vanaf 10.00 uur op het landje achter basisschool De Sluis, Koppelweg 131 in Zeist-West. Doe stevige schoenen aan, kleding die vies mag worden en neem goede tuinhandschoenen, wat te drinken en een lunchpakket mee. Wij zorgen voor koffie, thee, koek en gereedschap.

Behalve werken in de buitenlucht en de insecten op de bijenoase helpen, kunnen de imker en andere natuurspecialisten u veel interessante dingen vertellen over de oase en haar bewoners. Zo kunt u zich laten informeren hoe u zelf een plantje kunt bijdragen om uw tuin, balkon of omgeving bij- en insectvriendelijk te maken. En dat hoeft niet veel te kosten!

U kunt u aanmelden door een e-mail te sturen naar info@bijenoase.nl of u kunt op de dag zelf langskomen.

Cookie-instellingen