Talkshow: “Hoe maken we van lokaal het nieuwe normaal?”

Communicatie SDZ (JvdB) 03-03-2022

Begin

14-03-2022 om 19:30

Einde

14-03-2022 om 21:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De talkshow vindt plaats in het provinciehuis in Utrecht en is ook online (interactief) te volgen.

Er is steeds meer aanbod van lokaal voedsel en lokale producten en ook de vraag naar producten met een verhaal ‘van dichtbij’ groeit. Maar hoe breng je die nog beter bij elkaar? Hoe kun je inspirerende initiatieven met elkaar verbinden en zo wellicht bijdragen aan een rendabele logistiek? En hoe kun je zorgen voor een goed verhaal voor de zakelijke afnemer (B2B) én voor een eerlijke prijs voor de producent? Oftewel: “Hoe maken we van lokaal het nieuwe normaal?”

De afgelopen drie jaar is er in de provincie Utrecht samengewerkt binnen Lokaal Voedsel Utrecht (LVU) aan deze vragen. Er zijn verschillende activiteiten georganiseerd om te onderzoeken hoe je vraag en aanbod van lokaal geproduceerd voedsel samen kunt brengen en vergroten. Zo zijn er Meet & Match-bijeenkomsten georganiseerd, podcasts gemaakt en is er een Lokaal Voedsel Makelaar ingezet.

Nu is het tijd om de oogst van die samenwerking te delen en ook vooruit te kijken. Hebben de activiteiten van Lokaal Voedsel Utrecht bij kunnen dragen aan het beter afstemmen en vergroten van vraag en aanbod van lokaal voedsel in de provincie Utrecht? Wat werkte goed en wat niet en wat leren we daarvan? Welke uitdagingen en kansen liggen er voor de toekomst en hoe kunnen we als netwerk daarmee verder?

In een inspirerende talkshow op maandagavond 14 maart 2022 gaan we hierover in gesprek met producenten en afnemers van lokaal voedsel, overheden, organisaties, andere initiatieven, kennisinstellingen en geïnteresseerden. De talkshow vindt plaats in het provinciehuis in Utrecht en is ook online (interactief) te volgen. De organisatie is in handen van de twee Utrechtse LEADER-groepen Weidse Veenweiden en Utrecht-Oost samen met de provincie Utrecht (vanuit de nieuwe Voedselagenda) en het projectteam Lokaal Voedsel Utrecht.

Bekijk het programma en meld je aan.

Cookie-instellingen