Filmvertoning Van Utrecht naar Seijst, in het spoor van oude en vergeten wegen Toegang vrij.

Ernest Schuler 16-03-2022

Begin

30-03-2022 om 20:30

Einde

30-03-2022 om 22:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De Koppeling, De Clomp 12-04, Zeist

Op woensdag 30 maart 2022 om 20.30 uur wordt de filmdocumentaire Van Utrecht naar Seijst, in het spoor van oude en vergeten wegen, vertoont in De Koppeling, De Clomp 1904 in Zeist-West. De vertoning vindt plaats na afloop van de jaarlijkse ledenvergadering van de Werkgroep Natuurlijk Zeist-West.

Vrij toegankelijk. De documentarie wordt toegelicht door één van de makers, Kees Kort, en door Dick van de Kamp van het Zeister Historisch Genootschap. Informatie over de vertoning kan worden gevraagd via het e-mailadres info@natuurlijkzeist-west.nl.

Van Utrecht naar Seijst gaat over de geschiedenis van de oude wegen in het gebied tussen Utrecht en Zeist. Al in de vroege Middeleeuwen ontwikkelde Seijst (de oude naam van Zeist) zich tot een belangrijk knooppunt van wegen aan de oostzijde van Utrecht. Zo liep de belangrijke internationale route tussen de bisdommen Utrecht en Keulen via Seijst. In de Middeleeuwen werd al veel gereisd: soldaten, boeren, handelaren en pelgrims trokken van stad naar stad en over het tussenliggende platteland. Daardoor kwamen er steeds meer paden, zandwegen en zelfs verharde wegen in de Utrechtse regio.

In de documentaire wordt opnieuw de reis van Utrecht naar Seijst gemaakt via de route die reizigers in de Middeleeuwen volgden. Onderweg geven verschillende historici en andere deskundigen een beeld van het reizen langs de oude en nu vaak vergeten wegen in deze regio.

De documentaire van Utrecht naar Seijst is gemaakt door Kees Kort en Pieter Veraart van Stichting Het Rozenhuis.  De makers produceerden eerder de documentaire Bestemming: Haven van Zeist.

De trailer van de documentaire is te zien via
www.hetrozenhuis.org/van-utrecht-naar-seijst
 

Cookie-instellingen