Maak kennis met de Buurderij

Communicatie SDZ (JvdB) 22-09-2022

Begin

13-10-2022 om 17:00

Einde

13-10-2022 om 21:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De Bloementuin, Distilvlinder 6, Den Dolder

Wekelijks kun je op de prachtige locatie van de Bloementuin op de Willem Arntszhoeve je verse vooraf bestelde boodschappen ophalen. Deze week zijn ook enkele van de Boeren die leveren aanwezig om kennis te maken! We hebben een heerlijk aanbod, van fruit tot kroket en van (kiem)groente tot kruidenthee! Buurderijverantwoordelijke en dorpsgenote Linde de Vries heet jullie van harte welkom! Van tevoren vul je online je winkelmandje via de website van Boeren en Buren. Dat kan tot uiterlijk dinsdagavond! Lees online ook meer over de Boeren waar je bestelt. Dit gevulde mandje staat vervolgens op het ophaalmoment voor je klaar. De route van het voedsel naar de mond wordt korter. De Buurderij is een onderdeel van Boeren en Buren, een korte keten initiatief waarbij lokaal Buurderijverantwoordelijken hun Buurderij runnen.

Bij Boeren & Buren leggen de producten in Nederland gemiddeld 20 km af tot op je bord. Buurderij de Bloementuin heeft als doel verbinding. Deze verbinding ontstaat tussen Boer en Buur, tussen Boer en Boer, tussen Buur en Buur, tussen de consument en het voedsel dat we tot ons nemen en ook tussen de zorglocatie en het dorp. Door de korte keten is er meer uitwisseling van verhalen en informatie maar ook een eerlijk loon voor de producent. Dit betekent dat de Boeren afwisselend aanwezig zijn op de Buurderij, om meer te vertellen over hun werkwijze. Maar ook dat feedback altijd welkom is en direct terechtkomt bij de Boer. De producent bepaalt zelf de prijs en ontvangt hiervan 80%. De overige 20% wordt verdeeld tussen de initiatiefnemer van de lokale Buurderij en Boeren en Buren.

Om 19.00 uur organiseren we aansluitend een zogenaamde Potluck: “Boeren en Buren uit de omgeving kunnen dan zelfbereid lekkers meebrengen en kennis maken met elkaar. Er is dan gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan met de Boeren over hun werkzaamheden, manier van produceren en hun keuze om lokaal te gaan afzetten. Kies voor lokaal met een verhaal!”

Cookie-instellingen