Duurzaam Café special

Communicatie SDZ (JvdB) 22-09-2022

Begin

13-10-2022 om 19:45

Einde

13-10-2022 om 22:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Bibliotheek Zeist

Wil je geïnspireerd worden op welke manieren je duurzamer kan leven? Kom dan naar onze Duurzaam Café Special op donderdag 13 oktober in de Bibliotheek op de Markt in Zeist tijdens de Week van de Duurzaamheid.

Maar liefst zes sprekers vertellen wat hen boeit en hoe ze met duurzame vraagstukken om gaan. Je kunt direct met hen in contact komen tijdens de rondetafelgesprekken. Met lekkere hapjes en drankjes creëren we een heuse café sfeer waar plezier en ontmoeting centraal staan.

Onze special draait om jou, want duurzaamheid raakt iedereen. Je kunt je huis verduurzamen, je kunt gezonder eten of gezonder leven. Tijdens de Special komen deze onderwerpen aan bod in een feestelijke setting.

Maar liefst zes sprekers vertellen wat hen boeit en hoe ze met duurzame vraagstukken om gaan. Je kunt direct met hen in contact komen tijdens de rondetafelgesprekken. Met lekkere hapjes en drankjes creëren we een heuse café sfeer waar plezier en ontmoeting centraal staan.

1. Een groen dak op je huis of schuur? Wat komt daar bij kijken - Leonie Kooiman, Uw Groene Dak

2. Gezonde leefomgeving en Luchtkwaliteit in Zeist - Jeannine van Bree, NMU

3. Gezond bewegen – Sportief Zeist

4. Herenboeren| samen voedsel produceren

5. Voedselbos | meerjarige voedselgewassen   (spreker volgt)

6. Kleine stapjes naar een duurzame energiehuishouding -  Mijn Groene Huis, Harry Siegersma. Welke kleine stapjes kun je nu zelf al zetten? Denk aan makkelijke handelingen zoals lampen vervangen door LED-lampen, radiatorfolie achter de radiator aanbrengen en zo meer. 

De 6 sprekers geven een korte pitch om hun onderwerp te introduceren. Daarna houden zij met jou en andere deelnemers parallelle ronde tafel gesprekken van 30 minuten. Zij vertellen meer over hun onderwerp en gaan vervolgens met 6 à 7 deelnemers in gesprek. Na de eerste ronde volgt een tweede ronde.  De avond wordt gefaciliteerd door Eva Huppes van het Duurzame Café team van Samen Duurzaam Zeist.

Vanaf 19:45u ben je welkom voor een drankje en een hapje. Het café sluit om 22:00 uur. 

Aanmelden is niet verplicht maar mag wel. Na je aanmelding houden we je op de hoogte en sturen je een herinnering enkele dagen voor het café. Ook voor ons is het fijn zodat we kunnen inschatten hoeveel hapjes en drankjes er nodig zijn. Stuur een bericht naar meedoen@samenduurzaamzeist.nl.

Locatie: Bibliotheek Zeist, Markt 1 (in de leeszaal op de begane grond)

Tijd: 19:45 – 22:00 uur

NB Iedere derde woensdag van de maand agendeert Samen Duurzaam Zeist een nieuw onderwerp in het Duurzame Café! Met een inleider en een vragenronde. De avond is bedoeld voor inwoners van Zeist die graag eens iets meer willen weten over dit onderwerp en inspiratie zoeken.

NB 2 Dit café is inderdaad op een donderdag in de tweede week van de maand vanwege de Week van de Duurzamheid.

Cookie-instellingen